Bu yıl 7.’si yapılacak olan Çaycumalılar Buluşuyor etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı. Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak “TÜM ZONGULDAKLILARI DAVET EDİYORUZ” dedi.

Çiloğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Çaycumalılar Buluşuyor etkinliklerinin 7.sini, 3-4-5 Mayıs tarihlerinde üç gün yapacağız. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kültür ağırlıklı programla vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Gerçekten çok özel sergiler, konferanslar, konserler var. Kentimizin özel sesi Hasan Doğru Çaycumalılarla buluşacak. Değerli bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör konferans verecek. Eski Devlet Bakanı Önay Alpago ve Prof. Dr. Recep Bozdoğan ile hemşerilik kültürünü, kentli dayanışmasını tartışacağız. Yine eski Devlet Bakanımız Hasan Gemici’nin moderatörlüğünü yapacağı forumda tüm Çaycumalılar olarak kentimizle ilgili fikirlerimizi paylaşacağız.

Ekrem Murat Zaman 1935 ile 1950 yılları arasında gazetelerde çıkan Çaycuma haberlerinin kupürlerinden oluşan bir sergi açacak. Onunla bir de söyleşi yapacağız. Solmaz Demir, Mehmet Paşakahyaoğlu ve Ali Nuri Güntekin’in yanı sıra Can Kantarcı yeni çıkan kitaplarını imzalayacak. Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği olarak Torlaklar Köyü’nde Hıdrellez Şenlikleri yapacağız. Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları sunacakları konserle etkinliklerimize büyük değer katacak. Çaycuma Kent Konseyimizin organizasyonu ile kadınlarımız el emeği sergisi açarken Özlem Kesimer taş boyama sergisi ile vatandaşlarımız buluşturacak. Etkinliklerin özel sergilerinden birini Türk resim sanatının değerli ismi, hemşehrimiz Erkan Geniş’in açacağı resim sergisi olacak.

Çaycuma gerçekten çok renkli bir kent haline gelmeye başladı. Kentsel yaşam kalitesi her geçen gün artan kentimizin, “Kültür Kenti” kimliği de her geçen gün öne çıkıyor.

Çaycumalılar olarak ellerimizi, akıllarımızı, gönüllerimizi birleştirip, ilçemizi daha ilerilere taşımaya kararlıyız. Bu buluşmalar bunun için yapıyoruz.

Örnek sendikacılık! 35 aile Didim'e uğurlandı! Örnek sendikacılık! 35 aile Didim'e uğurlandı!

Ben başta Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Çaycumalı hemşehrilerimin yanı sıra tüm Zonguldaklıları etkinliklere davet ediyorum."

Editör: U. G.