Karabük Üniversitesi'nin itiraf sayfasında bazı Türk öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadıktan sonra HPV ve HIV kaptığı iddiası bir şehri ve üniversiteyi karıştırdı. Söylentilerin ardından yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili birçok yeni düzenleme getirdiklerini belirten üniversite yetkilileri, "Söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024'te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik" dedi.

ŞİMDİ DE AFRİKALILARDA VEREM İDDİASI!

Gazeteci Gamze Dağ Karabük Üniversitesi ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. 2 yabancı öğrencinin verem olduğunu söyleyen Dağ, öğrencilerin isimlerini de bildiğini iddia etti.

Gazeteci Gamze Dağ X hesabından bir paylaşım yaparak Karabük Üniversitesinde yabancı uyruklu iki öğrencinin verem olduğunu ve sınıftaki diğer öğrencilerden de test istendiğini iddia etti. Ardından bir paylaşım daha yapan Dağ, öğrencilerin isimlerininin de kendisinde olduğunu ancak hasta mahremiyeti dolayısıyla açıklayamayacağını ifade etti.

Karabük halkı bu iddiaların yine yabancı öğrencilere yönelik karalama çalışması mı yoksa doğru mu olduğunu merak konusu oldu.

2020 YILINDA SALGIN YAŞANMIŞ!

Hastalığa yakalandı! Kuzuları hayata bağladı! Hastalığa yakalandı! Kuzuları hayata bağladı!

4 yıl önce Atilla Karaarslan da Suriye kökenli öğrencilerin hasta olduğunu ve bu bilgileri  İl Sağlık Müdürlüğü’nden teyitlediğini yazmıştı.

Gamze Dağ’ın eski olayı mı yazdığı yoksa yeni bir verem salgını mı yaşandığı bilinmiyor.

Editör: U. G.