Karadon şehitleri anılacak! Karadon şehitleri anılacak!
Zonguldak Belediyesi’nin Mayıs Ayı birini oturumunda  emekli, engelli, şehit ve gazi yakınlarına su indirimi gündeme gelerek komisyona gönderildi.
Gündemin 4. maddesinde yer alan; “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 26.04.2024 tarihli ve 102866 sayılı, Zonguldak Belediye Gelirleri Tarifesinin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Hizmetleri Ücretleri bölümünde Su Ücret Tarifesi ve Atıksu Ücret Tarifesi konulu kısımların (B) bendinin "Engelli İndirimli Konut" şeklinde düzenlenmesi ve (J) bendinin eklenerek "Şehit Yakını ve Gazi İndirimli Konut" şeklinde düzenlenerek ücretlerinin belirlenmesi” şeklindeki öneri hakkında Ak Parti grubu adına söz alan Şendoğan Karataş, CHP’li Atınç Kayınova’nın bir önceki belediye yönetiminde su indiriminin düşük gelirli emeklilere uygulanması şeklindeki sözlerini hatırlattı.
Uzun süren tartışmalar sonrası CHP grubu öneriyi kabul ederek yapılan oylamada; “şehit ve gazi yakınlarına yüzde 90, emekli ve engellilere yüzde 50 su indirimi yapılması” teklifi oylama sonrası komisyona gönderildi.
ATINÇ KAYINOVA ÖNERMİŞ AK PARTİ REDDETMİŞTİ!
Ak Partili Selim Alan’ın Belediye Başkanlığı döneminde Atınç Kayınova’nın gündeme getirdiği önerge Şendoğan Karataş’ın da olduğu Ak Parti grubu tarafından reddedilmişti.
Ak Parti grubunun geçmişin aksine bu sefer emekliye su indirimi konusundaki önerisine başkan Erdem ve CHP grubu ‘evet’ diyerek Ak Parti’nin elinde aleyhine kullanılabilecek malzemeyi almış oldu.
KOMİSYON NE KARAR VERECEK?
CHP Grubundan Adil Bahadır emeklilere su indirimi önerisine tepki göstererek Şendoğan Karataş’a; “Siz bu indirimi kendi döneminizde neden yapmadınız?” dedi.
3 Mayıs Cuma günü toplanacak komisyonun nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.
CHP meclis grubu içinden bazı isimler ise Ak Parti’nin kendi döneminde uygulamadığı emeklilere su indiriminin kendilerine dayatılmasının doğru olmadığı görüşünde.
Editör: Şeyma Kaya