Zonguldak'ta silahlı kavga! 2 kişi yaralandı! Zonguldak'ta silahlı kavga! 2 kişi yaralandı!

9 Haziran 2022’de yapılan ihale ile Özel Halk Otobüsü işletmesini alan Kilimlili iş insanı Erdinç Kargidan mazot desteği olmadan bu işi sürdüremeyeceğini açıkladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in geçtiğimiz gün tasarruf politikası adı altında mazot desteği vererek değil araç kiralama yöntemi ile belediyenin halk otobüslerini işletebileceği açıklamasının ardından Erdinç Kargidan Z HABER’e konuştu.

Kargidan “Mazot desteği verilmezse halk otobüsü hizmeti bizi çok zorlar bu şekilde devam edemeyiz” dedi.

Erdinç Kargidan “Araç kiralama meselesini biz de basından öğrendik. Henüz bir görüşmemiz olmadı. Zonguldak halkı daha fazla mağdur olmasın diye ihaleye girmiştik. Zonguldak’ın 19 mahallesinde toplu taşıma hizmeti devam etsin vatandaş zor durumda kalmasın diye halk otobüslerinin işletmesini aldık. Ama mazot desteği olmadan ekonomik olarak bu hizmeti vermemiz mümkün değil. Şuanda bile zarar ediyorum. Vatandaşımız mağdur olmasın diye. Ancak mazot desteği verilmezse daha fazla zararı karşılayamam. Otobüsleri geri çekeriz. Belediye Başkanımız Mali Müşavir olarak hesap işlerini bizden daha iyi bilir.” dedi.

Editör: U. G.