10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nin düzenlenmesi planlanmıştı. Ancak katılımcıların toplanmaya ve kalabalığın artmaya başladığı sırada saat 10:04'te peş peşe iki patlama meydana geldi. Terör örgütü üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen kanlı saldırı sonucunda 104 vatandaş hayatını yitirirken 500'den fazla kişi de yaralandı.

Bu olay, Türkiye tarihinin en kanlı intihar saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Üzerinden dokuz yıl geçmesine rağmen adalet arayışının karşılık bulmadığı 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenler her yıl anılmaya devam ediyor. CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan bugünün önemine ilişkin yayınladığı yazısında şu ifadelere yer verdi;

“10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda düzenlenen ve barış, demokrasi taleplerini dile getirmek isteyen yüzlerce yurttaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan hain terör saldırısının üzerinden tam 9 yıl geçti. Bu acı dolu günde bir kez daha, hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza ve onların ailelerine sabırlar diliyoruz.

Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olarak yerini alan bu saldırı, birlik ve beraberliğimize, barış içinde bir arada yaşama arzusuna yapılan en alçak saldırılardan biridir. Maalesef bu saldırının acısını halen kalbimizde taşıyoruz. Ancak bizler, bu karanlık günlere teslim olmamak için daha fazla çalışmalı, daha fazla dayanışma içinde olmalıyız.

Bartın'da tarihi camide yangın çıktı! Bartın'da tarihi camide yangın çıktı!

10 Ekim katliamında yaşamını yitiren kardeşlerimizin anısına sahip çıkmak, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için adaletin ve hukukun üstünlüğünü savunmak en büyük görevimizdir. Adaletin tam anlamıyla tesis edilmediği her gün, bu yaralar kapanmamakta ve toplumsal vicdan kanamaya devam etmektedir.

CHP olarak, bu vahşi saldırının faillerinin ve sorumlularının bir an önce adalet önünde hesap vermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiçbir yurttaşımızı ayrıştırmadan, barış ve kardeşlik içinde bir gelecek inşa etme yolunda attığımız adımlar, terör ve karanlığa karşı en güçlü cevabımız olacaktır.

Bir kez daha 10 Ekim’de kaybettiğimiz canları saygı ve minnetle anıyor, saldırıdan etkilenen tüm yurttaşlarımıza şükran ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Barış, adalet ve demokrasinin ışığında, daha güzel bir Türkiye umuduyla…”

Editör: Tuğçe Atalar