2024-2025 eğitim dönemi için KYK’nın yurt ve burs başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz eğitim yılında KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı.

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

Ancak bu yıl için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları için henüz bir tarih açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl, YKS tercih sonuçlarının 19 Ağustos'ta açıklanmasının ardından, KYK yurt başvuruları 29 Ağustos'ta başlamıştı. Bu yıl da 2 Ağustos'ta sona erecek tercih sürecinin ardından, yine Ağustos ayında başvuruların başlaması bekleniyor.

GSB'nin sitesinden duyuru yapılacak

Başvurular tercihlerin açıklanması sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden duyurulacak..

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılan açıklamalara göre, yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak.

Başın belada Zonguldak! Başın belada Zonguldak!

KYK yurt ücreti ne kadar oldu?

2024 yılı için KYK yurt ücretlerine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şu anda, yurt ücretleri 345 ila 750 TL arasında değişiyor. Bunun yanında, öğrencilere çeşitli yardımlar da sağlanmakta. Öğrenciler, sabah kahvaltısı için 40,00 TL, akşam yemeği için ise 80,00 TL olmak üzere günlük toplam 120,00 TL beslenme yardımı alıyor.

Editör: U. G.