Sosyal medyada dikkat çeken konular arasında TikTok'un hızlı yükselişi yer alıyor. Kullanıcıların çoğunun Z kuşağı olduğu bu sosyal medya platformu, dijital pazarlama için müthiş bir alan. Kısa videolar ile bir şekilde akışta yer alabilmek için oldukça popüler olmak gerekiyor. TikTok'ta popüler olmanın yolu ise algoritma tarafından seçilmek, yüksek etkileşim ile algoritmanın radarına girmekten geçiyor. Hiçbir destek almadan, videoları öylece piyasaya sürmek de sonuç verebilir ama istediğiniz kadar hızlı olamaz. İşin içinde finansal kaygılar ve zaman baskısı varsa, içerikler para kazanma amacıyla üretiliyorsa, zaman en büyük sermayeniz olur ve zamanınızı boşa harcamanız akıllıca olmaz. Bu gibi durumlarda kullanıcılar tarafından daha erken fark edilmek için etkileşim satın almayı düşünürseniz TikTok beğeni satın al ucuz SubsBoost web sitesinde yer alıyor.

Etkileşim satın alma artık oldukça yaygın bir yöntemdir ve sosyal medya hesabınız için yatırımdır. TikTok beğeni satın al ucuz SubsBoost web sitesinde bulunan birçok farklı hizmetten sadece biridir. Size kısa sürede basamak atlattıracak, TikTok'ta ünlü olmak için kapıları aralayacaktır. Ancak bu yöntem, kaliteli içerikler ile beraber uygulanmadığı zamanlarda istenen sonucu vermeyebilir. Hem bu hizmetten yararlanmalı hem de kaliteli videoları TikTok'ta yayınlamalısınız. Güvenle satın aldığınız etkileşim gücü sayesinde algoritma tarafından fark edileceksiniz. Birçok fenomen adayı bu yöntemi tercih etmiştir. Önce şüpheci davransalar bile, sosyal medya hesaplarının gelişmesini tetiklediği için, büyüme stratejileri arasında yer alan bir alternatiftir.

TikTok Sosyal Medya Açısından Neden Önemlidir?

TikTok, kullanıcı dostu arayüzü ve izleyici potansiyelinin yanı sıra içerik oluşturuculara çok çeşitli yaratıcı fırsatlar da sunar. TikTok'un benzersiz filtreleri ve efektleriyle farklı düzenleme tekniklerini keşfetmekten, diğer videolardan müzikler ekleyerek diğer kullanıcılarla iş birliği yapmaya kadar, ilgi çekici içerikler oluşturma konusunda sonsuz olasılıklar mevcuttur.

İçerik oluşturucular, dans hareketleri veya komik skeçler içeren trendlere katılabilir ve bunları kendileri için ilham kaynağı olarak kullanabilirler. Bu, kullanıcıların ilgisini canlı tutarken aynı zamanda onlara kendi içeriklerini oluşturabilecekleri eğlenceli fikirler de sağlar.

TikTok, özellikle Z Kuşağı arasında popüler kültür üzerinde büyük etkiye sahip. Gençlerin kendilerini ifade etmeleri ve yaratıcılıklarını paylaşmaları için oldukça büyük bir yer ve ünlü bir platform. Aynı zamanda onlara yeni trendler ve fikirler konusunda ilham veriyor.

TikTok fenomeni olmak isteyenlere, içeriklerin daha geniş bir kitleyle paylaşma fırsatını veriyor. Bu durum da TikTok'taki videolarından para kazanan influencerların ve içerik oluşturucularının sayısında artışa yol açtı. Markalar, sosyal medya platformlarında bir TikTok fenomeni veya diğer influencerların gücünü fark ettikçe yeni kariyerler bile yarattı. Sonuç olarak, TikTok popüler kültürde her zamankinden daha fazla yaratıcılık ve çeşitliliğe izin verdi - bu muhtemelen gelecekte de devam edecek.

2023'ün sonlarında, dünya çapındaki pazarlama profesyonelleri arasında gerçekleştirilen bir ankete göre, TikTok pazarlamacıların yüzde 69'u tarafından kullanılıyor (Kaynak: https://www.statista.com/statistics/1101966/video-platforms-marketing-worldwide/). Bu faktörlerin hemen hemen hepsi, bir marka olarak TikTok'u dijital pazarlama stratejinize dahil edilebilir.

2024 Yılında TikTok'ta Nasıl Ünlü Olunur?
Tt2

Çoğu kişinin TikTok fenomeni olmak için çabaladığı bir zamanda dikkat çekmek, çoğunluğun arasından sıyrılıp öne çıkmak çok zordur. TikTok içerik üretme ve video fikirleri açısından da çok zengindir. Orijinal olduğunu düşündüğünüz TikTok içerik fikirleri belki de başkaları tarafından çoktan hayata geçirilmiştir. Fakat, bu dünyanın sonu değildir. Kimden ve neyden esinlendiğinizi belirtip iyi bir performans ortaya koyarsanız sorun olmayacaktır.

Her TikTok fenomeni adayı, hayatlarında en az bir kere "Tiktok'ta nasıl ünlü olunur, nasıl popüler olunur?" diye araştırma yapmıştır. En klasik öğütlerin en iyileri olduğunu tecrübe etmiştir. O öğütlerin klasik olmasının sebebi neredeyse her zaman geçerli olmasıdır.

Sadece TikTok içerik fikirleri yetmez. Hele ki ortada ticari kaygılar ve reklam yapma motivasyonu varsa, hedef kitlelere ulaşmak son derece önemli bir şeydir. Bu içeriklerin doğru stratejilerle birleştirilip sunulması gerekir. Çünkü bir sosyal medya platformu için "popüler" olma durumu, çoğunlukla rakamlarla ilgilidir.

Takipçi, beğeni sayısı ve etkileşim yoğunluğu, algoritmalara yön veren şeylerdendir. TikTok'ta popüler olmak için ne yapmalıyız diye düşündüğümüzde algoritmaları hesaba katmalıyız.

Neredeyse her sosyal medya platformunda olduğu gibi, algoritmanın gözüne girebilirsek TikTok bizi öne çıkaracaktır. İşte bütün TikTok videoları için uygun olan, 2024'te hala geçerliliğini koruyan yöntemler:

Bir şekilde amacınızı ve hedef kitlenizi belirleyin.

Sosyal medya platformlarının hepsinin kendine özgü bir yanı vardır. Hepsinin birbiriyle benzer özellikleri olsa bile birbirinden ayrıştığı noktalar vardır. Hitap ettikleri kesim ve kullanım amacı gibi. "TikTok'ta ünlü nasıl olunur?" diye düşünmeden önce, kim ve ne için popüler olmak istediğinizi düşünün. Bir iş veya işletme sahibi misiniz? İşinizi mi büyütmek mi istiyorsunuz? Yoksa piyasaya atıldınız da potansiyel müşteriler mi bulmaya çalışıyorsunuz? Belki de sadece bireysel bir şekilde çalışmalarınızı tanıtmak istiyorsunuzdur. Hiçbiri fark etmez. Hepsinde bir strateji belirlemeniz gerekir.

Ürün, çalışma, hizmetleriniz, markanızın mesajı kime yönelik? Hangi bölgeye, hangi cinsiyete ve hangi yaş grubuna hitap ederseniz maksimum geri dönüş sağlarsınız? Hangi TikTok içerik fikirleri kullanıcıların hoşuna gider? Bu önemli sorulara dair beyin fırtınası yapmanızda fayda var. Hepsi pazarlama kampanyanızda dikkat edilmesi gereken şeyler.

Müthiş bir ilk izlenim verin.

TikTok videoları yapısı gereği kısadır ve kullanıcıyı etkilemek için ilk birkaç saniye oldukça önemlidir. Aksi takdirde, eğer kullanıcı bu kısa süre içerisinde gördüklerini beğenmezse, akışındaki diğer videolara geçmesi oldukça muhtemeldir. İçerikler ilk birkaç saniyesi akılda kalıcı şekilde tasarlanmalıdır. Kullanıcı içeriklerin devamını merak etmelidir.

Videolarınızı aramalar için optimize edin.

Hashtag'leri isabetli kullanın.

TikTok SEO, algoritmaya içeriğinizin tam olarak ne hakkında olduğunu öğretmek ve TikTok kullanıcılarının videonuzu bulmasını sağlamak için kritik öneme sahiptir. Hashtag'ler bu konuda büyük öneme sahip olabilir. Uygun hashtag kullanımı sayesinde içerikler, konuya ilgi duyan kullanıcılar tarafından hemen bulunabilir. Belirli bir konu hakkında araştırma yapmak isteyenler, hashtag'ler sayesinde içerikleri kolaylıkla tarayabilir.

Altyazılar ve metinler kullanın.

TikTok altyazıları da hashtag'ler kadar önemli bir konu olabilir. Elbette altyazınız anahtar kelimeleri eklemek için tek yer değildir. TikTok bunları seslendirmenizden veya metin katmanınızdan da alabilir. İçerikleri sessiz izlemeyi tercih eden birçok kullanıcı var. Daha fazla insana ulaşmak için onların da içeriğinizi anlaması gerekir. Metin eklediğiniz zaman, içerikleri sessiz şekilde izleyen kişiler de sizi takip etmek isteyebilir.

Yüksek kaliteli videolar oluşturun.

Bir video neye göre "yüksek kaliteli" olur? Kalite ne anlama gelir? Bunun yüksek çözünürlüklü kameranız olup olmamasıyla hiçbir ilgisi yoktur. Teknik açılardan özel bir video çekmediğiniz sürece, diğer türlü özel ekipmanlara da gerek yoktur. Videolarınızın ekranda anlaşılmasının kolay ve net olup olmadığına dair bir değerlendirme yeterlidir. Bir de videoyu izleyenlerin ne kadar hoşlandığı önemlidir.

Videoları kısa tutun.

Video izlenmesinin tamamlanma oranı algoritma için önemli bir sinyaldir, bu nedenle insanların videonuz uzayıp gittiği için videonuzdan ayrılmasını istemezsiniz. Video, insanların dikkatinin dağılmayacağı kadar kısa ama mesajınızı iletebilecek kadar yeterli ve odaklı olmalıdır. Bu yüzden, video uzunluğu içeriğe göre değişir.

Bir dans akımına katıldıysanız 10 saniyelik bir dans performansı yeterli olabilir.

Tamir-tadilat ve yapı ürünleri pazarlıyorsanız, kendi ürünlerinizi kullanarak anlattığınız bir tamir videosu 1 dakika olabilir.

Bir anekdot ya da öykü anlatıyorsanız, bu bir dakikadan uzun da sürebilir.

Algoritmik Ticaret İçin Python Nasıl Kullanılır? Algoritmik Ticaret İçin Python Nasıl Kullanılır?

Yeter ki insanların sıkılıp geçmeyeceği, henüz ilk saniyelerde insanların ilgi gösterebilecekleri içerikler sağlayın.

Çekimlerinizde dikey yönelime (9:16) sadık kalın.

TikTok'un kullanıcıları, içeriği telefonlarında çoğunlukla dikey olarak tüketiyor. Bu formatta iyi görünen içerikler ürettiğiniz zaman kullanıcılar daha çok ilgi gösterecektir.

Sesi açın!

Trend şarkıları ve sesleri takip edin. Bazen TikTok'ta meşhur olan, sevilen bir parça sayesinde, o parçanın kullanıldığı diğer videoları izleyen kişiler olabilir. Ses klipleri akımlara ve farklı konseptli videolara ilham verebilir.

Video düzenleme araçlarıyla deneyler yapın.

Kalabalığın arasından sıyrılmanın kesin bir yolu, TikTok'taki yeni özellikleri erken benimseyenlerden olmaktır. Video düzenleme özelliklerine bir yenisi gelirse, bunu deneyimleyin. Deneyler yapın. Belki de bu sayede bir akımı da siz başlatış olacaksınız.

Efektler ve metin düzenlemeleri gibi TikTok'un yerleşik özelliklerine göz gezdirin. Bu özellikler kullanıldığında, içeriğinizin TikTok platformuna özgü olduğu daha net görülebilir. Bu özelliklerle deneyler yapın. Belki sizin kullandığınız konsepti başkaları da takip edecektir veya videonuz viral olacaktır.

Hedef kitleniz için doğru zamanda paylaşım yapın.

İçeriğinizle etkileşim, algoritma için önemli bir sinyaldir ve etkileşim elde etmenin en iyi yolu, TikTok kullanıcılarının uygulamayı aktif olarak kullandıkları sırada karşılarına çıkmaktır. İçerikler tam zamanında yayınlanır ve anında ilgi görürse, algoritma tarafından hızlı bir şekilde fark edilir. Popüler olmanın kapısı da böyle açılır.

Diğer TikTok kullanıcılarıyla iletişim kurun, etkileşim sağlayın, ortak içerikler yayınlayın.
Tt3

Başka TikTok kullanıcıları, fenomenleri ile yapacağınız etkinlikler, üreteceğiniz içerikler ile birbirinizin kitlesine kendinizi takdim etmiş olursunuz. Bu da daha fazla insana ulaşmak için iyi bir yoldur. Bunun dışında:

●     İnsanların yorum ve tepkilerine karşılık verin.

●     Yorum ve tepkilerden videolarınızda bahsedin. İnsanlar sizin yorumları okuduğunuzu anlarsa, size yorumlar aracılığıyla temas etme ihtimalleri olduğunu bilirlerse, kendilerini size daha yakın hissedebilirler.

●     Yorumları pekiştirmek amacıyla kitlenize sorular sorun. Örneğin, saç bakım rutininizi anlattığınız bir videoyu düşünün. "Peki sizin rutininiz nedir?" diyerek videoyu sonlandırabilirsiniz. Bu, insanların yorum kısmında daha etkin olmalarını sağlayabilir.

Gündemi takip edin, trendlerden yararlanın, analizler yapın.

Bir video konseptini, video akımını tam zamanında keşfetmeli ve çok vakit kaybetmeden siz de buna katılmalısınız. TikTok trend etiketler kısmını düzenli olarak takip edin. Yeni bir trend çıkarsa içeriklerin ona göre oluşturulmasını sağlayın. Trendlere katılmak, diğer insanların sizi fark etmesini kolaylaştıracaktır.

Kendi performansınızı da takip etmekte fayda var. Hani paylaşımınız nasıl karşılanıyor? Hangi türde videolar daha çok izleniyor? Kullanıcıların sizden beklentileri neler?

Takip ettiğiniz bir diğer şey de rakipleriniz olmalıdır. Rakiplerinizin içerikleri de incelenmeye değerdir. Rakiplerinizin kullanıcılarla olan dinamiğini, nasıl tepkiler verdiğini gözleyin. İnsanlar rakibinizin paylaştığı içerikleri beğeniyorlar mı? Nelere tepki gösteriyorlar? İçeriklerin hangisi en çok tepki almış?

Özellikle TikTok fenomeni olmak isteyen kişiler, içeriklerini en yüksek beğeni alacak şekilde üretmek ve bu sırada rakiplerini arkasında bırakmak için, onların düştüğü hatalara düşmemelidirler. Önce piyasayı ve performansınızı gözleyin. Yaptığınız tespitlere göre içerik üretmek için yeni stratejiler geliştirin.

2023'ün başlarında yapılan araştırma, TikTok reklam kampanyalarının şovlar, filmler ve canlı etkinlikler üzerine olan farkındalığını ve izlenme sayısını artırmadaki etkinliğini ölçtü. Bu tür içeriklerin reklamını yapan TikTok kampanyalarının yüzde 97'sinden fazlasının artan ayarlamalara katkıda bulunduğu tespit edildi. Sadece bu bile, TikTok'un ne kadar etkin kullanılabileceğinin göstergesi olabilir.

Samimi olun ve eğlenin.

TikTok, son derece titizlikle, resmiyetle, katı kurallarla ve hazırlıkla üretilen videolar için doğru adres değildir. Burada amacınız samimi ve içten videolar üretmek olmalıdır. Diğer insanların sizde kendinden bir şey bulabileceği videolar paylaşın, kamera arkası görüntülere yer verin. Varsa çekim hataları ve dil sürçmeleri gibi eğlenceli içerikleri de paylaşın.

Editör: U. G.