Bartın'da 4.8 büyüklüğünde deprem! Bartın'da 4.8 büyüklüğünde deprem!

-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak'ta silahlı saldırı! Hayrettin Corukçu ve Yüksel Kürekçi hayatını kaybetti! Zonguldak'ta silahlı saldırı! Hayrettin Corukçu ve Yüksel Kürekçi hayatını kaybetti!

BEUN Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurucusu, Geomatik Mühendisliği'nden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen 4.8’lik depremin ardından Z HABER’e konuştu.

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu; “1968’de 6 büyüklüğünde deprem var orada. Buranın aynı depremi tekrar üretme potansiyeli var. Tabi bu deprem için daha zaman var mı yakın mı onu söyleyebilmek için oradaki fayın yıllık hareket hızını bilmek gerekiyor. Şu anda o fayın hareket hızıyla ilgili çalışma yapılmadığı için yıllık hareket hızını bilemiyoruz. Oradaki gerilim birikimiyle ilgili bir şey söyleyemeyeceğim. Ama geçmişte 6.8’lik deprem yaşandığı için o bölgede yine benzer bir deprem yaşanabilir. 1968’de olduğu içinde yaklaşık 60 yıllık enerji biriktirmesi söz konusu.”

"ÖNCÜ DEPREM DEĞİL"

Kutoğlu depremin öncü bir deprem mi sorusuna; “Bartın’da geçmişte öyle bir deprem üretmiş ama çok detaylı çalışma yok diğer fay sistemlerinin üzerinde. Bunun öncü olduğunu söylemek mümkün değil. Sahada daha fazla çalışma yapılmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Editör: Şeyma Kaya