Hırçın Karadeniz, bu sezon cömert yüzünü gösterdi. Av sezonu palamut bolluğuyla başlarken, ardından hamsi, istavrit, mezgit, barbun ve çinekop da tezgahları süsledi. Nadiren görülen bu bereketli sezonun sonuna gelinirken, balıkçılar ve vatandaşlar bol çeşit ve uygun fiyatlarla dolu bir dönem geçirdi.
Ancak Ramazan ayının etkisiyle piyasada durgunluk yaşanıyor. Hamsi, istavrit ve mezgit kilogram başına 150 TL’den, barbun ve somon 200 TL’den alıcı buluyor. Levrek 300 TL, çipura 350 TL, kalkan ise kilogramı 800 TL’den satılıyor. 15 Nisan’da av sezonu sona erecek olsa da, teknelerin büyük bölümü şimdiden kıyıya çekildi.
Balıkçılar, bu yılın uzun süredir beklenen bir sezon olduğunu belirterek, “Palamut boldu, hamsi tezgahları doldurdu. Çinakop, barbun, mezgit ve istavrit de fazlasıyla çıktı. Vatandaş hem lezzetli hem de uygun fiyatlı balığa doydu. Bu bereketli dönem yaklaşık 7 yılda bir yaşanıyor” ifadelerini kullandı.
Av yasağının başlamasıyla birlikte tezgahlarda somon, alabalık, levrek, çipura, sazan, yayın, kefal, akbalık ve uskumru gibi balıklar yerini alacak.