Vali Hacıbektaşoğlu Gazilerle yemekte buluştu Vali Hacıbektaşoğlu Gazilerle yemekte buluştu
Türkiye genelinde 1 Milyon 38 bin öğrencinin girdiği LGS sonrası çıkan sorular üzerinden değerlendirmeler yapılıyor. Çok sayıda öğrenci sınav sonu değerlendirme için kurs aldıkları Açı Özel Eğitim Kursu’na gelerek öğretmenleri ile buluştu. Açı Özel Eğitim Kurumları Ortaokul Şube Müdürü Gülden Kapucuoğlu da öngörülerinin çıktığını belirterek öğrencilerden aldıkları geri dönüşlerde de bunu görmenin huzurunu yaşadıklarını söyledi.
KİTAP OKUMANIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Açı Özel Eğitim Kurumları Ortaokul Şube Müdürü Gülden yaptığı değerlendirmede; “ 1 milyon 38 bin öğrencimizin ter döktüğü LGS sınav değerlendirmesine göre öğrencilerimizden aldığımız verilerden LGS zorluk derecesinin orta düzeyde olduğunu görebiliyoruz.
Yine çocuklarımızdan aldığımız görüşler doğrultusunda  sözel oturumun beklenildiği gibi bir iki soru dışında çok sürpriz olmadığı sonucu çıkıyor. Sayısal oturumda matematik ve fen sorularında da bir iki sorunun eleyici olduğunu görüyoruz.
Son yıllarda  Türkçe sorularının ve çocuklarımıza kitap okuma kültürünün öneminin ne denli arttığını sınav sonuçlarından görmüş bulunmaktayız.
Sınavın tüm öğrencilerimiz için güzel sonuçlar getirmesini dileriz.
Sonuçların 28 Haziran’da açıklanmasıyla Açı Eğitim Kurumları olarak Zonguldak’taki tüm  öğrencilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
Editör: Şeyma Kaya