Zonguldaklı çift hayatını kaybetti! Kazada acı detay ortaya çıktı! Zonguldaklı çift hayatını kaybetti! Kazada acı detay ortaya çıktı!

Meteoroloji’nin Zonguldak için yaptığı siklon kütlesi etkili olmaya başladı. AFAD Zonguldak için gece yarısında çok acil uyarı yaptı.

Vatandaşlara atılan mesajda; “MGM'ye göre Zonguldak'ta bu gece ve yarın çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgara karsı tedbirli olunmalıdır” denildi.

ACILIK DERESİ RİSKLİ

Zonguldak Merkez Acılık Deresi üst kodlardan gelebilecek yoğun yağmur suları sonrası taşma riskini her zaman taşıyor. Derenin Zonguldak merkezinden geçen bölümünde başlatılan ıslah çalışmalarında sona gelinmiş ama tamamlanmamış olması nedeniyle dere içinde bulunan yığınlar risk taşıyor.

YAĞIŞ ÖNCE EREĞLİ VE ALAPLI’YI VURACAK

Şiddetli yağmurun ilk etkili olacağı yer Zonguldak Ereğli ve Alaplı olacak. Karadeniz üzerinden gelen ve siklon olarak tabir edilen kütlenin kıyıdan iç bölgelere düşmesi durumunda dere yataklarında ani su yükselmesi kaçınılmaz görülüyor. Bu da il, ilçe ve belde merkezlerindeki dere yataklarının tehlike yaratabileceği anlamına geliyor.

 

DERE YATAKLARINDAN UZAKLAŞIN

Yağmur nedeniyle vatandaşlara yapılan önemli bir uyarı da dere yataklarından veya heyelan yaşanabilecek alanlardan uzak kalmaları. Tüm uyarılara rağmen pek çok yerde dere yataklarında araçların park edildiği gözlemleniyor.

 BAŞKANLAR UYUMAYIN!

Z HABER, tüm belediye ve ilgili kurumları teyakkuz durumuna geçmeleri konusunda uyarıyor. Bazı tedbirler için çok geç olabilir. Zonguldak için çok zor bir gece ve gün olabilir. Yaşanabilecek olumsuzluklar için önceden alınabilecek tedbirler konusunda duyarlı olunması gerekiyor.

Tüm belediye başkanlarını ve belediyelerin ilgili birimleri ile diğer kurum yöneticilerini uyarıyoruz.

Bu uyarıları hafife almayın. Belediye başkanları uyumayın ve ekiplerinizin başında bekleyin.

Editör: Şeyma Kaya