Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı. AK Parti, kurulduğu günden bu yana girdiği tüm genel seçimlerde birinci parti olmayı başararak, çok partili siyasi hayatın başladığı 1946'dan bu yana en uzun süre iktidarda kalan parti oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak Türk siyasi hayatına giren Ak Parti siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı.

Erdemir'den Bin 500 kişilik ek istihdam Erdemir'den Bin 500 kişilik ek istihdam

Zonguldak'ta Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinlikte birlik beraberlik mesajı verildi. Etkinliğe; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanları katılım sağladı.

Çağlayan pasta kesimi öncesi yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Ak Partimizin 23. yıl dönümü. Eğer AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar ülkemizde mazlum coğrafyalarda sesli veya sessiz devrimler yapmış ise bunlar Sayenizde. İyi ki varsınız. Sizlerle yol arkadaşı olmaktan, sizlerle bu masaları paylaşmaktan bu sofrayı paylaşmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Çünkü partiyi siz kurdunuz. Siz büyüttünüz. Siz emek verdiniz. Bizler de şimdi sizlerin emanetçisiyiz. Emanete hiçbir zaman halel getirmeyeceğiz, hiçbir zaman ama hiçbir zaman sizleri de unutmayacağız. Yeniden söylüyorum. İyi ki varsınız. İyi ki geldiniz. Sizlerden emaneti devralan bir kardeşiniz olarak, evladınız olarak, arkadaşınız olarak her daim sizin emrinizdedir. Kuruluşumuzdan bugüne kadar görev yapmış olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Dünyasını değişmiş olan, ahirete intihal eden kıymetli büyüklerimize de Allah'tan rahmet sevenlerine de tekrar sabır diliyorum. Bugüne kadar görev yapmış gerek şu anda aramızda olan, gerek aramızda olamayan herkese tekrar tekrar şükranlarımızı sunuyoruz.”

Editör: Şeyma Kaya