Belediyeden son dakika açıklaması! Su verilemeyecek! Belediyeden son dakika açıklaması! Su verilemeyecek!

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin SGK'ya olan borçlarının tahsil edileceğini açıklamasıyla ilgili konuştu.

Elitaş, "En son SGK'dan aldığımız rakam, 100 milyar lira civarına yakın bir borç olduğunu biliyoruz. 2019, 2021, 2023 yıllarında yeniden yapılandırma yaptık ve belediyelere de 10 yıllık süre verdik. Ona rağmen bu işi yapmıyorlarsa yaptıkları işlerde yanlışlık var" dedi.

"Bu, bir darbe değil, aslında devletin alacak tahsilat işidir. Belediyelerden neden tahsil etmeyelim? Ayrım yapmıyoruz. Hangi belediyenin borcu varsa tahsilat yapılacaktır" ifadelerini kullanan Elitaş, "Şu andaki tahsil yolu haciz. İcra yoluyla takip edebilirler" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgül Özel'e yönelik konuşan Elitaş, "Özgür Bey mevzuatları pek bilmediği için söylediği konularda çelişkiler var. Bu bir darbe değil aslında devletin alacak tahsilat işidir. Belediyelerden neden tahsil etmeyelim. Bugüne kadar var olan bir şey ayrım yapmıyoruz. Hangi belediyenin borcu varsa tahsilat yapılacaktır. Nitekim tüm belediyelerle yeniden yapılandırma kamu alacaklarının vergi barışı diye ifade ettiğimiz süreçte biz esnafların odalara olan borcunu da yapılandırdık. Bütün borçları yapılandırdık. Belediyelerin gelirleriyle ilgili düzenleme yapılabilir. Emanet edilen para ödenmezse tahsil yoluna gidilir" dedi.

Editör: U. G.