Zonguldak Alaplı, Ereğli ve Devrek sınırları içerisinde altın arama için ruhsat verilmesi nedeni ile bölge halkı endişeli.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin Alaplı Fındıklı köyü sakinleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

TTK kurasında ismi çıkanların noter tasdikli tam listesi açıklandı! TTK kurasında ismi çıkanların noter tasdikli tam listesi açıklandı!

Ertuğrul sürecin takipçisi olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
Alaplı Fındıklı Köyümüzde Bakır, Devrek Ahmetoğlu Köyümüzde ise manganez arama faaliyeti için arama ruhsatı verilmesinin uygun bulunmasına dair karar bu köylerimizde oldukça geniş bir alanı kapsıyor. Her iki bölgemizin de ormanlık alanlarla kaplı olması, yerel halkımızın doğa talanı endişesiyle arama faaliyetlerine karşı birleşmesine sebep oldu.

Bizler de Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanımız Mithat Mandacı önderliğinde bir araya gelerek Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin ve Fındıklı ve çevre köyleri muhtarlarımız ile birlikte bir görüşme gerçekleştirdik.

Fındıklı ve Ahmetoğlu köylerinde, arama faaliyetleri ile ilgili sürecin takipçisiyiz.

Editör: U. G.