GÜNDEM

Alaplı ve Devrek Altın Madenine hayır diyor!

Alaplı ve Devrek ilçeleri, vahşi madenciliğe karşı ortak bir duruş sergileyerek ruhsat izinlerinin iptali için yargı yoluna gitmeye hazırlanıyor.

Abone Ol

Alaplı halkı, MAVERA Madencilik tarafından verilen IV. Grup maden arama ruhsatının iptali için idare mahkemesine başvurmak üzere hazırlıklara başladı.

Fındıklı, Belen, Kocaman ve Kasımlı köylerinden temsilciler, köy muhtarlarının öncülüğünde her köyden 10 kişilik gruplar halinde Alaplı Noterliğinden avukatlarına vekalet çıkardı. Çevre avukatları Av. Yakup Okumuşoğlu ve Av. Pembe Mine Yılmaz, bu süreçte köy halkını temsil edecek.

Alaplı ilçesinden davaya katılmak isteyen çevre gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de vekalet çıkararak dava sürecine dahil olacak. Devrek ilçesinde de MAVERA Madencilik'in aldığı ruhsat nedeniyle bölge halkının endişeleri sürerken, 13 Ekim Pazar günü Devrek Muhtarlar Derneği öncülüğünde maden sahasında bir basın açıklaması düzenlenecek. Maden ruhsatının iptali için yargıya gidecek olan köy sakinleri, haklarını savunmak adına birlik olacak

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }