GÜNDEM

Alipapila’ya ‘Hastalıktan Ari’ teşekkürü!

Alipapila Gıda, Brucelloz ve Tüberküloz testlerinden negatif çıkarak, yedinci defa ‘hastalıktan ari’ işletme olmayı başardı. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü firmaya teşekkür etti.

Abone Ol

Zonguldak’ta kurulu bulunan ve çiftliğinden sofralara ulaştırdığı organik gıdalarla bilinen Alipapila Gıda, yedinci kez hastalıktan ari işletme olarak tescillendi.

İlki 2018 de olmak üzere her yıl yapılan ve tekrarlanan Brucelloz ve Tüberküloz testlerinden negatif çıkarak, yedinci defa ‘hastalıktan ari’ işletme olmayı başaran firma teşekkür belgesi aldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan törende İl Müdürü Nihat Ağan, Ayşegül Papila’ya insan sağlığına gösterdikleri özen ve üretim zincirinin sağlıklı işletilmesi adına yapılan yatırımlar için teşekkür etti.

Ayşegül Papila’da yıllardır verilen emeklerin karşılığını görmekten mutlu olduklarını belirterek İl Müdürü Nihat Ağan ve beraberindekilere teşekkür etti.

HASTALIKTAN ARİ İŞLETME NE DEMEK?

Karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlara sahip, tüm hayvanları şap, tüberküloz ve bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine HASTALIKTAN ARİ İŞLETME denilmektedir.

Hastalıktan ari işletmelerin işletmeye ait her türlü kaydı tutmaları, hayvan sağlığı ve refahı, ahır hijyeni ve sağlığı, süt sağımında hijyen, bina ekipman ve alet hijyeni, sağımda çalışanların hijyeni, işlenmiş sütün kalitesi ve toplanması, işlenmemiş sütün kullanımdan geri çekilmesi ve hayvan beslenmesi kurallarını uygulamaları ve bununla ilgili kayıtları tutmaları, çiğ sütte bakteri, somatik hücre, aflotoksin miktarı, kalıntı miktarlarının limitlerin altında olmaları durumunda işletmeye ONAYLI SÜT ÇİFTLİĞİ denilmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2012/21 sayılı Hastalıktan Ari İşletmeler ve Onaylı Çiftlikler Genelgesine göre işletmeler hastalıktan ari işletme ve onaylı çiftlik sertifikalarını alabilmektedir.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }