Resmi Gazetede yayımlanan 8861 sayılı karara göre, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi. ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin ardından Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, ilk açıklamayı Z HABER’e yaptı. Keleş; “ERDEMİR’in belediyenin havuzundan çıkması belediyenin gelirinde bir düşüşe sebebiyet olacağından ve belediyenin geliri düştüğü zamanda halka vereceği hizmet kalitesinde azalma olacağından bu işin karşısındaydık” dedi.

Z HABER’e konuşan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Kdz. Ereğli’nin genelini ilgilendiren önemli bir konuydu. Erdemir’in özel endüstri bölgesi olmasıyla ilgili durum söz konusu olduğu zaman bizim duruşumuz belliydi.

Denetimden kaçmaya çalışırken polise çarptı! O anlar kamerada! Denetimden kaçmaya çalışırken polise çarptı! O anlar kamerada!

Erdemir’in özel endüstri bölgesi olması ile ilgili olarak biz Ticaret ve Sanayi odası olarak karşıydık. Bunu her yerde de dile getirmiştik. Neden karşıydık? Kdz. Ereğli Belediyesi ilçemizde yaşayan herkese hizmet etmekle mükellef bir kamu kuruluşu. Gelirinin önemli bir kısmını ruhsat, emlak vergisinden karşılayan bir kuruluş. Şehrimizde çok büyük bir yerleşkeye sahip ve sürekli ruhsat ve imalat işleri olan bir ERDEMİR’in belediyenin artık havuzundan çıkması belediyenin gelirinde bir düşüşe sebebiyet olacağından dolayısıyla belediyenin geliri düştüğü zamanda halka vereceği hizmet kalitesi ve hizmet sınıflarında azalma olacağından bu işin karşısındaydık.

Ama Cumhurbaşkanı kararnamesiyle özel bölge ilan edildi. Bundan sonra geriye dönüş yok. ERDEMİR’e hayırlı olsun. Ereğli’ye de geçmiş olsun.”

Editör: Şeyma Kaya