GÜNDEM

Arzu Kara yetkililere seslendi; "Keyfiyete göre kadrolar açıklanmamalı!"

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, sağlık çalışanlarının sesi olarak il içinde sağlık sisteminde çalışanların zorluklarının ve sağlık personeli eksikliğinin giderilmesi için yetkililere seslendi.

Abone Ol

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, Zonguldak’ta sağlık kurumlarından il içi görevlendirmelerin keyfiyete göre yapılamaması gerektiğini ve sağlık çalışanlarının eksikliğinden kaynaklanan sorunları gündeme getirerek personel istihdamının bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirerek yetkililere seslendi.

Arzu Kara çalışanların sesi olarak konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Türk Sağlık-Sen olarak uzun zamandır planlı bir istihdam politikasını hem genelde Sağlık Bakanlığı’nda hem de özelde illerimizde olması gerektiğini söylüyoruz. Plansız istihdam olunca ihtiyaca göre değil keyfiyete göre görevlendirmeler ortaya çıkıyor. Bu da görev yapan arkadaşlarımıza aşırı iş yükü olarak dönüyor.

Örneğin ilimizde 112 İstasyonlarında böyle bir durum mevcut. 112 Acil Ambulansta çalışan sağlık teknikeri veya teknisyenleri başhekimliğe veya başka birimlere geçici görevle görevlendiriliyorlar. Bu görevlendirmeler genelde idareci keyfiyetine göre yapılıyor. Böyle olunca da kendi istasyonundan görevlendirilen personelin kadrosu geçici görev dahi olsa dolu görünüyor ve bakanlıkça buraya yeni atama yapılamıyor.  Hal böyle olunca zaten personel sayısı sıkıntılı olan istasyonlarda çalışan arkadaşlar nöbetlerini döndürmekte zorlanıyorlar.

 Gidenlerin yerine yenilerinin gelmeyerek ayarlayın demekle işler ne yazık ki yürümüyor. 112’de görevli arkadaşlar artık yoğun çalışma temposu ve aşırı iş yüküne dayanamayacak hale gelmişlerdir. Mesai saati neredeyse ortadan kalkmış eksik tamamlama gayreti ile düzensiz bir sistem faaliyet göstermektedir.

Bu durumun düzelmesi elzemdir. Bunun tek çaresi de İl içi atamalarda İl sağlık müdürlüğü ve birimlerinin keyfi ihtiyaçlarına bırakmadan standart kadro boşluklarının il içi ilan edilerek giderilmesinin sağlanmasıdır. Sistematik olarak boş kalan noktalar bu sayede bakanlıkça boş görünecek ve merkezi atamalar ile bu sorun çözülmüş olacaktır. Personel istihdamı acilen yapılmalıdır.

Aksi halde ilimizde Acil sağlık hizmet verilemez hale gelecektir. Yaz aylarında personellerin izin durumundan ilimizde bir istasyon ya iş yükü yoğun çalıştı ya da geçici kapatıldı. Çalışanların feryadını sahanın sesi olarak bu sorunu dile getiriyor ve çözüm istiyoruz.

Gereğinin yapılmasını bekliyoruz…”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }