Zonguldak Merkez Bahçelievler İlkokulu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden inşa edilmesine rağmen, yeni eğitim-öğretim dönemine yetişemedi. Okulun sıra ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle öğrenciler, Birkaç ay daha Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu’nda eğitimlerine devam etmek zorunda kalacak.

Sorunlar nedeni ile öğrenci ve velilerin mağdur olduğunu belirten  Sol Parti İl Başkanı İsmail Yıldız Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve il Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan’a seslendi.

GMİS heyeti, TÜRK-İŞ seminerine katıldı GMİS heyeti, TÜRK-İŞ seminerine katıldı

Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Eğitim yılı başlaması nedeniyle 29 Ağustos 2024 tarihinde sizler başta olmak üzere tüm eğitim paydaşlarını sorumluluğa davet eden bir açıklamada bulunmuştuk. Görünen o ki sorunlar bizim belirttiklerimizden daha derin ve daha vahim. Milli eğitimin yükü velilere kesilmiş durumda. Katkı payı, kayıt ücreti, okul ihtiyaçlarını giderme adıyla çeşitli paralar alınarak okulların giderleri karşılanmaya çalışmaktadır.

Buradan Valiye ve Milli Eğitim Müdürüne soruyoruz. Bakanlığın bütçesi yok mu. Zonguldak Milli Eğitim İl Müdürlüğü bütçesi yok mu. Görünen o ki eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor.

Depreme dayanıksız diye 4 yıldır inşaatı devam eden Bahçelievler ilkokulu bitti müjdesi verilerek eğitime başlayacaktı. Öğrenci kayıtları yapılmaya başlandı. Ancak aldığımız bilgiye göre öğrenci sıraları başta olmak üzere eğitim yardımcı malzemelerinin alınamadığı gerekçesi ile birkaç ay Dr. Derviş Nihat Akat İlkokulu’nda eğitime devam edilecek. 

Kendi siyasal önceliklerine ve yandaşlarına gelince anında kaynak bulanlar eğitime gelince kaynak bulamaması AKP iktidarının önceliğini ortaya koymaktadır.  Diyanete, yandaş vakıf ve derneklere sıra gelince hiçbir kaynak sıkıntısı duymayan siyasi irade sıra çocuklarımıza, eğitime gelince kılı kırk yarıyor. Oysa ÇEDES protokolü üzerinden ayrılacak kaynağı eğitimin sağlıklı ve sürekli olması için harcaması yeterlidir.

 Bunun için Sayın Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nu ve Sayın Milli Eğitim İl Müdürü Osman Bozkan’ı hem sorumluluğa hem de göreve davet ediyoruz. Eğitimin başlayacağı güne kadar Bahçelievler ilkokulunun ihtiyaçları başta olmak üzere okullarımızın eksiklerini tamamlayınız. Öğrencileri ve velileri daha fazla mağdur etmeyiniz. İl kaynaklarını öncelikle eğitime ayırınız. İlimizde parasız, çağdaş, laik, bilimsel eğitim verilmesi öncelikli talebimizdir.

Sol Parti olarak konunun takipçisi ve ısrarcısı olacağımızı kamuoyuna duyururuz."

Editör: U. G.