GÜNDEM

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 60 kişi alınacak

Bartın Çalışma ve İş Kurumu ile Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında düzenlenen işgücü uyum programı kapsamında 60 kişi alınacağı belirtildi.

Abone Ol

İŞKUR tarafından yapılan duyuruda Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 60 kişinin işe alınacağı duyuruldu. Yapılacak alımlar için başvuru tarihlerinin 18 -22 Eylül tarihleri arasında olduğu ifade edilirken alımlar ise Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 52 kişi, Kurucaşile Gençlik ve spor İlçe Müdürlüğü 8 kişi olarak belirtildi.

22 Eylül’de tamamlanan başvuruların kura çekimi ise 24 Eylül günü saat 10:00’da Mehmet Rıfat Efendi Öğrenci yurdunda noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Programlara İŞKUR e-şube ve Alo170 üzerinden başvuru yapılabilecek.

Başvuru şartları ise şöyle;

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları program başvurabilir. Programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların katılımı öngörülmektedir.

Program detayları

Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir (3 gün). Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır.

Program kapsamında sağlanan haklar

Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }