Zonguldak Çaycuma Filyos Beldesinde doğup büyüdükten sonra yargının çeşitli kademelerinde görev yapan Kadir Ünal, Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Esi başsavcı Kadir Ünal aday adaylığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Emekli olduğum 2021 yılından itibaren doğmuş ve büyümüş olduğum Filyos beldesinde yaşamakta ve ikamet etmekteyim. Belde halkı ile gençlik yıllarımdan başlayarak kurmuş olduğum ve kamu görevim esnasında da büyüyerek devam eden güçlü beşeri ilişkilerim bulunmaktadır.

Filyos’ta yaşadığım süre boyunca gözlemlediğim; çıkartılan adayların hiçbirisi Ak Parti adayının çevresinde konsolide olmuş seçmenler üzerindeki blokajı kaldırmada etkili olamamış ve Ak Partili Belediye Başkan adayı son 3 dönem yerel seçimleri kazanmıştır. 41 yıllık mesleki tecrübem ile sosyal ve siyasal deneyimlerim ışığında belde halkıyla kurmuş olduğum beşeri ilişkilerim ile ben bu durumu kıracağıma ve kendi lehime çevirerek seçimi kazanacağıma tereddütsüz inanmaktayım.

Gazeteci milletvekili Zonguldak'ı yalnız bırakmadı! Gazeteci milletvekili Zonguldak'ı yalnız bırakmadı!

Gelecek nesillerimiz için kent geçmişine saygılı, çağdaş ihtiyaçlara cevap verebilen, insanların maddi ve manevi olarak kendini geliştirebileceği, çevreci ve dirençli bir kent oluşturmalıyız. Bu kapsamda Belde halkının görüşü ve istekleri dikkate alarak oluşturulmuş ve Belde halkının yıllardır dile getirdiği ancak mevcut yönetim tarafından çözülememiş sorunları çözecek, Belde halkının yaşam standardını arttıracak projelerim hazırdır. Filyos Vadi Projesinde gelinen noktada Beldemiz için düşük teknoloji tesislerinin kurulmaması, projenin başında belirlenen şekilde orta ve yüksek teknoloji tesislerin kurulması ve buralarda Belde halkının geliri yüksek nitelikli işlerde istihdam edilmesi sağlamak için çaba göstereceğim. Bu kapsamda Belediyenin sahip olduğu kamu gücünü her alanda belde halkı ve sivil toplum örgütlerinin görüşünü ve desteğini alarak kullanacağım.

Tüm Belde Halkı ile bir arada, dürüst ve sistemli bir çalışmayla Belediyemizin tek kuruşunu zayi etmeden, kamu zararının oluşmaması için her türlü önlemi alarak, çağdaş belediyecilik standartlarında hizmetleri sunacak ve projelerimi uygulayacağım. Geçmiş dönem dahil şeffaf şekilde denetlenecek tüm sonuçları Belde halkı ve gerekli makamlar ile paylaşacağım.

Açıkladığım bu görüşlerim çerçevesinde, Filyos’un evladı ve Cumhuriyet Halk Partili olarak Filyos’ta genel seçimlerde gösterilen başaranın, üç yerel seçimdir aynı adaya karşı gösterilememesini kabul etmiyorum. Bu nedenle sorumluluk alarak 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel Seçimi için CHP'den Filyos Belediye Başkan aday adaylık başvurusunu yapmış bulunmaktayım.

KADİR ÜNAL KİMDİR?

1956 yılında Zonguldak ili Çaycuma ilcesi Filyos beldesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Filyos’ta, liseyi Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinde okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1979 yılında mezun oldu.

Hakimlik stajından sonra ilk görev yeri Tunceli/Pürümer ilçesine Cumhuriyet Savcısı olarak 1982 yılında atandı. Batman/Gercüş Askerlik Şube Başkanı olarak askerlik görevini yerine getirdi. Askerlik sonrası Cide Cumhuriyet Savcısı, Çesme Cumhuriyet Başsavcısı görevlerinde bulundu. 1999 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. 2016 yılında Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcı vekili olarak atandı. Bu görevde 2021 yılına kadar çalıştıktan sonra emekli oldu.

Görevi sırasında mesleki konularda yazdığı çok sayıda makaleleri ve Açıklamalı- içtihatlı 1918 sayılı Kaçakçılık Kanunun ve Gümrük Mevzuatı, 4926 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu isimli yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Evli, Bir erkek çocuğu bulunmaktadır. Eşi Fen Bilimleri Öğretmeni, oğlu ise avukat olup meslektaşı eşiyle kendi hukuk bürolarında mesleklerini icra etmektedir.

Editör: U. G.