Deprem sonrası tsunami olur mu? Profesör canlı yayına açıkladı Deprem sonrası tsunami olur mu? Profesör canlı yayına açıkladı

Yenilikçi ve girişimci çeşitli kamu ve özel kuruluşların yer aldığı Türkiye Innovation Week 24’te BEUN İİBF öğretim üyesi Doç. Dr. Şenay Saraç, Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde ve Türkiye Patent Hareketi Platformu ve Patent Hareketi Derneği tarafından düzenlenen “Patenthon: Inovatif Düşünceyle Patente Yolculuk” etkinliğinde ödül aldı. Çeşitli sektör ve disiplinlerden birçok ekibin bir araya geldiği etkinlikte, katılımcıların ortaya koyduğu fikirler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Doç. Dr. Şenay Saraç’ın içinde olduğu dört kişilik ekip, katıldıkları yarışmada jüri değerlendirmesi sonucunda “Patent Başvuru Ödülü” almaya hak kazandı. Doç. Dr. Şenay Saraç, ödülünü Türkiye Patent Hareketi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Çavuşoğlu’ndan aldı.

 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Doç. Dr. Şenay Saraç’ı ve ekibini bu önemli başarısından dolayı tebrik ediyorum. Üniversitemiz, yenilikçi ve üretken çalışmalarla adını her alanda duyurmaya devam ediyor. Doç. Dr. Saraç’ın elde ettiği bu ödül, üniversitemizin nitelikli akademisyenlerinin sürdürdüğü çalışmaların ve başarılarının yeni bir göstergesi olduğu gibi, inovasyona verdiğimiz değerin de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Şenay Saraç’ın ödülü, araştırma ve geliştirme alanındaki katkılarının yanı sıra, Türkiye’nin inovasyon kapasitesine yaptığı olumlu etkiyi de vurguluyor. Bu açıdan ilgili ödül, Türkiye’nin ilgili alandaki yatırımları ve çabalarının meyvesi olduğu gibi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin bilim ve teknoloji alanındaki misyonunu da pekiştiriyor.

Editör: U. G.