Yürütücülüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zühal Bahar’ın yaptığı ve altı farklı üniversiteden sekiz araştırmacının yer aldığı “Harmanlanmış Yeni Model İle Verilen Afet Eğitim Programının Hemşirelerin Bilgi, Beceri, Hazıroluşluk Düzeylerine Etkisi: Randomize Kontrollü Çalışma" başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul edildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğ. Üyesi Seda Değirmenci Öz’ün araştırmacı olarak yer aldığı proje, hemşirelerin afetlere yönelik bilgi, beceri, hazıroluşluk düzeylerine katkı sunmayı hedefliyor. Proje ekibinde ayrıca Prof. Alison Hutton (Western Sydney University), Prof. Dr. Fahriye Oflaz (Koç Üniversitesi), Doç. Dr. Dilek Yıldırım (İstanbul Aydın Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Cennet Çiriş Yıldız (İstanbul Aydın Üniversitesi), Uzm. Dr. Elif Değirmenci Aktaş (Koç Üniversitesi Hastanesi) ve Arş. Gör. Sercan Kara (Ankara Üniversitesi) yer alıyor.

Zonguldak'a 16 yeni hekim geliyor! Zonguldak'a 16 yeni hekim geliyor!

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bu önemli başarıdan dolayı Dr. Öğr. Üyesi Seda Değirmenci Öz'ü ve ekibini tebrik ederek, “Batı Karadeniz’in sağlık üssü olan Üniversitemizin akademik kadrosu, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği projelerle hem bilim dünyasına hem de toplumumuza kayda değer katkı sağlamaya devam etmektedir. Bu projenin, hemşirelik alanında yenilikçi bir yaklaşım sunarak afet eğitiminde farkındalık yaratmasını ve hemşirelerin hazırlık düzeylerini artırmasını umut ediyoruz” ifadelerini dile getirdi.

“Harmanlanmış Yeni Model İle Verilen Afet Eğitim Programının Hemşirelerin Bilgi, Beceri, Hazıroluşluk Düzeylerine Etkisi: Randomize Kontrollü Çalışma" başlıklı proje, hemşirelerin afet durumlarına hazırlıklı olmaları ve gerekli bilgi ile becerilere sahip olmalarını hedefliyor. Proje ayrıca Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin sağlık alanındaki araştırma ve uygulamalarıyla toplum sağlığını güçlendirmeye emin adımlarla devam etmesinin de yeni bir adımı olarak değerlendiriliyor.

Editör: Tuğçe Atalar