Zonguldak merkez Soğuksu bölgesinde bir beyaz eşya mağazası, mağazaya gelen araçları park edebilmek için binanın otoparkını küçültüp beton döktü. Şikayetler üzerine kaçak yapı yıkıldı ancak arta kalan molozlar 1 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen toplanmadı.

Bina sakinleri akşam vakti yıkılan yapının yeniden yapılmaya başlandığını görünce müdahalede bulunmak istedi. Müdahalede bulunan bina sakinleri ile dükkân sahibi arasında tartışma çıktı. Diğer vatandaşların araya girmesi ile tartışma kavgaya dönmeden önlendi.

Soğuksu Bina Kavga

“KOLONLARI DELDİ, BİNAYI ZAYIFLATTI”
Bina sakinleri, mağaza işletmecilerinin binanın zemin katında bulunan kolonların da delip binanın dayanıklılığını düşürdüğünü belirterek yetkililere seslendi. Binanın yapısal bütünlüğünü tehlikeye atarak ciddi güvenlik sorunlarına yol açtığını belirten bina sakinleri, belediyeye dilekçe yazarak kaçak yapının yıkılmasını ve sorumlulara cezai işlem uygulanmasını talep etti.

Soğuksu Bina Kolon Delik

Zonguldak Bahçelievler'de olaylı gece! Polis peşine düştü! Zonguldak Bahçelievler'de olaylı gece! Polis peşine düştü!

“BELEDİYE KAÇAK YAPIYA BİLEREK GÖZ YUMUYOR!”
Öte yandan mağazanın bina girişine çıkan merdivenleri “Burası benim mağazamın merdiveni” diyerek ürün koyduğu ve işgal ettiğini belirten bina sakinleri “Onun merdiveni ayrı ama giriş merdivenlerinin de kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Oraya yazı asmış ‘Burası mağaza girişi’ diye. Mağaza girişini değil binanın girişini kapatıyor. Belediyeye daha önce yazdık. Ancak kimse ilgilenmedi. Gelip inceleme yapmadı. Gelen zabıta da size zararı yok deyip kaçak yapıya göz yumdu.” dedi.
Olayla ilgili olarak belediye yetkililerinin durumu incelemesi ve gerekli önlemleri alması bekleniyor.

Soğuksu Bina

Editör: U. G.