GÜNDEM

Bir başarı hikayesi! Yeniceli Şuayip Yüzbaşı!

Stanford Üniversitesi'nin her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Yeniceli Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı 4. kez girdi.

Abone Ol

Stanford Üniversitesinin her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı liste Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

Akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada dünya genelinde 7 milyon araştırmacı isim değerlendirildi. Yeniceli Şuayip Hoca dördüncü kez listede yer almayı başardı.

Dört yıldır düzenlenen ve dört kez üst üste dünyanın en etkili bilim adamları listesinde yer alan, uluslararası alanda bir çok başarı kazanmış, Türkiye’nin en genç matematik profesörü,  Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi   Yeniceli Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı, bir kez daha Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine girdi.

Araştırma, 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalında dünyada 7 milyon araştırmacı üzerinde yapıldı. Türkiye’den 1395 akademisyen listeye girdi. Bir kez daha başarı geleneğini bozmayan Genç Akademisyen Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı duygularını; “2020 yılından itibaren her yıl yayınlanarak bu yıl 4’üncüsü yayınlanan  "DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİ"nde her yıl yer almak gurur verici.” sözleriyle ifade etti.

ŞUAYİP YÜZBAŞI KİMDİR?

1984 yılı Karabük doğumlu olan Şuayip Yüzbaşı, Karabük’ün Yenice ilçesi Yortan Beldesi’nde kaynak ustası olan ve hırdavat dükkânı bulunan Mehmet Yüzbaşı’nın oğludur.

Şuayip Yüzbaşı ilk, orta ve lise öğrenimini Yortan Beldesi’nde tamamlamıştır. Liseyi birinci bitiren Yüzbaşı, 2002 yılında başladığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü 3 yılda birincilik ile tamamlayarak 2005 yılında lisans derecesi almıştır. Ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalında lisansüstü eğitime başlayan Yüzbaşı, 2009 yılında yüksek lisans, 2012 yılında doktora derecelerini almıştır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde SCI/SCIE kapsamında yayın yapan akademisyenlerin her 6 ayda bir ödüllendirilmesinde 2011 ve 2012 yıllarında 3 defa en çok yayın yapan akademisyen olarak birinci olmuştur. 2013 yılı şubat ayında Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atanan Yüzbaşı, 2015 yılında doçent unvanı ve 04.02.2022 tarihinde profesör unvanı almış olup Bartın Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmektedir.

Bilim Kahramanları Derneği’nin her yıl üç farklı Üniversite Rektörü’nün iş birliğiyle belirlediği seçici kurulun değerlendirmesiyle seçilen ‘Yılın Bilim İnsanı-Genç Bilim İnsanı Ödülleri’ programı kapsamında Şuayip Yüzbaşı, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı ERHAN Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ´nin belirlediği seçici kurul tarafından 2020 Yılın Bilim İnsanı-Genç Bilim İnsanı Ödülüne layık görülmüştür.

Dördüncü kez Dünyanın En Etkili Bilin İnsanları Listesinde yer alan Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı, Tarihçi Dr. Esin Yüzbaşı ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }