Çaycuma'da belediye meclis toplantısının Eylül ayı ek bütçe toplantısında alınan karar neticesinde 20 TL olan suyun yüzde 50 oranındaki bir artış ile 30 TL'ye çıkarılması, işyerlerindeki bedelinin ise 60 TL olmasının ardından AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, tepki gösterdi.

Yiğit; "Su hayattır. İndirim ile dost, zam ile düşmandır. Çaycuma belediyesi su ya zam meselesi konusu da yine tarihi yanlış karar almıştır. Su olmadan yaşanamaz. Öncelik halkımızın ucuz ve temiz su kullanmasıdır. Halkın Su isteği ve ihtiyaçı hiçbir zaman küçünemez, örtbas edilemez, Mecbur kalıyoruz, tasarruf tedbirleri, enflasyon ve elektirik zamı gibi bahanelere sığınarak, sanki pahallı da olsa almak zorundasınız ve belediyenin bir lütüfuymüş gibi pahalı Su vermek tek kelime ile vatandaşını hiçe saymak, vurdum duymazlıktır sergilemektir. Halkı enayi yerine koymaktır" dedi.

Refik Yurtbay hayatını kaybetti! Refik Yurtbay hayatını kaybetti!

“AKLA VE VİCDANA AYKIRIDIR”

"Şu anda yeterince pahalı olan belediye suyun vicdansızca yüzde 70 zam teklifi yapılmış ve yüzde 50 ye bağlanmış, kabul edilmiştir. Hazır su satan şirketlerin suyu bile halka daha ucuza verilmektedir. Suya zam yapılarak elde edecek gelirin (ekonomik değerinin) başka kalem ve gelir kaynaklarından elde etmesi daha uygun olacaktır. Bunun için zam doğru değildir. Sosyal belediyecilik anlayışına da akla da vicdana da aykırıdır. Derhal ve de acilen yeniden Belediye, meclis üyelerini toplayıp bu akıl tutulması hallerinden vazgeçip zammı geri çekmeleri gerekmektedir.

“HALKINA KARŞI BU KADAR ACIMASI OLAMAZ”

Çaycuma belediyesi halkına karşı bu kadar acımasız olamaz. Kendine oy verenlere saygısızlık yapamaz. Ben yaptım oldu anlayışı ile bir sonraki seçme kadar bu iş gidemez. Belediye meclis üyelerimiz yeni seçilmiş olmaları, belediye mevzuatı ve işleyişi hakkında yeni yeni bilgi edinmeleri sonrası oluşmuş olan konulara iyi niyet ve belediye meclis üyeliklerinin belediye menfaati içinde çalışmaları gerektiklerini düşünerek bu nedenle olaylara yaklaşmışlardır."

Editör: Şeyma Kaya