Zonguldak Ereğli'de iki kardeş sobadan zehirlendi! Zonguldak Ereğli'de iki kardeş sobadan zehirlendi!

2024 yılı BAKKA Turizm Teknik Destek programı kapsamında, Kdz Ereğli Bisikletsevenler Derneği tarafından hazırlanan “Kdz. Ereğli Bisiklet Farkındalık Eğitimi” isimli projenin açılışı gerçekleştirildi. Proje ile ilçede trafikte bisiklet sürücülerinin de olduğunun farkındalığının arttırılmasının sağlanması, Bisiklet Turizmi ve Eurovelo bisiklet ağı hakkında bilgi verilerek olası Batı Karadeniz Eurovelo hattının ilçede geliştirilme potansiyellerinin sunulması, bisiklete binmesini bilmeyen ya da trafikte bisiklet kullanma tecrübesi olmayan kadın bireylere bisiklet sürüş eğitimi ve doğa sporu olarak bisiklete binen bireylere bisiklet bakım ve tamir eğitimi verilmesi amacıyla  18-19 Ekim 2024 tarihinde 2 gün sürecek 4 eğitim gerçekleştirilecektir.

 “Bisiklet Farkındalık Eğitimi” Projesi ile beklenen sonuçlar;

-Kdz. Ereğli Bisiklete Saygı ve Empati Eğitimi ile toplu taşıma aracı sürücülerinin bisikletlileri fark etmeleri sağlanacaktır. Yanından geçtiği bisiklet sürücüsünde yüksek desibelli korna sesinin yarattığı rahatsızlığı, şerit değiştirmeyip bisikletliye çok yakın geçmesinin yarattığı tedirginliği rahatsızlığı fark etmelerini sağlayacak, farkındalık düzeylerini artıracak, yolu bisikletliler ile paylaşma bilincini yükselecek.

-Kadın bisiklet sürücü sayısı artacak ve daha güvenli sürüş gerçekleştirilecek.

-Eurovelo ağı hakkında bilgi sahibi olunarak, olası Eurovelo hattının ilçemizden de geçmesi için neler yapabiliriz hakkında fikir yürütme fırsatı doğacak.

-Doğa sporu olarak bisiklete binen bisikletçilerin kendi bisiklet bakım ve tamirini yapmalarına imkân tanıyacak ve ilçemizde doğa sporlarına katılımın artmasını sağlayacaktır.

-Proje kapsamında ayrıca Ereğli’nin tarihi, turistik ve doğa güzelliklerini anlatan bir video gösterisi sunulacaktır.

Editör: Tuğçe Atalar