AK Parti Zonguldak Milletvekilli Saffet Bozkurt, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmeleri sonucunda Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne Anjiyografi Ünitesi kurulacağını açıkladı. Bozkurt; “İlçemizin sağlık altyapısını güçlendirme yolundaki bu adımın, siz değerli vatandaşlarımızın sağlığına katkı sağlaması en büyük temennimizdir” ifadelerini kullandı.

Kdz. Ereğli'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nasıl kutlanacak? Kdz. Ereğli'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nasıl kutlanacak?

Bozkurt’un konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Bakanlık bürokratları ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Bakanlık Makamının 1 Temmuz 2024 tarih ve 247209255 sayılı Olur'ları ile; sağlık hizmetlerimizi sürekli olarak geliştirme ve genişletme çabalarımız kapsamında Kdz. Ereğli Devlet Hastanemizde ANJİYOGRAFİ ÜNİTESİ kurulması onaylanmıştır.

Kalp ve damar hastalıklarında tanı ve tedavi hizmetlerinin sürekli bir şekilde sunulması, sağlık hizmetine erişimin hızlıca sağlanması, acil müdahale gerektiren vaka yönetiminin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için Anjiyo ünitesi hayati öneme sahip bir birimdir. Bu sayede kalp sağlığıyla ilgili pek çok tanı ve müdahale daha hızlı, etkin ve güvenilir bir şekilde yapılabilecektir. İlçemizin sağlık altyapısını güçlendirme yolundaki bu adımın, siz değerli vatandaşlarımızın sağlığına katkı sağlaması en büyük temennimizdir. Sağlık hizmetlerimizin sürekli iyileştirilmesi ve genişletilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”