GÜNDEM

Kdz Ereğli'de durdurulan proje için firma ismi değişince izin verildi

Kdz. Ereğli’de daha önce Kılıçlar Madencilik tarafından yürütülen ve (ÇED) sürecinde olumsuz karar alınarak durdurulan cüruf tesisi projesi için farklı bir şirket ismi altında yeniden başvuru yapılınca olumlu karar verildi.

Abone Ol

Kılıçlar Madencilik’in Kdz. Ereğli’de gerçekleştirmeyi planladığı madencilik projesi, halkın tepkileri doğrultusunda çevresel etkileri nedeniyle ÇED sürecinde olumsuz karar almış ve proje durdurulmuştu. Kararın ardından aynı bölgede aynı proje için farklı bir şirket üzerinden yapılan başvuruya ÇED olumlu raporu verildi.

AYNI PROJE FARKLI FİRMA!

Beyza Çelik Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan tesis için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararı yayınladı. Karar Zonguldak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Zonguldak Valiliği tarafından duyuruldu.

Yapılan duyuru şu şekilde:
“ZONGULDAK ili ALAPLI, ilcesi ALAPLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, GÖKHASAN KÖYÜ, 142 ADA, 13 PARSEL sınırları içerisinde, Beyza Çelik Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; ZONGULDAK Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }