ÇAYCUMA

Bülent Kantarcı; "Gençlerin yeni kültürler keşfetmelerinin önü açılmalıdır"

Çaycuma belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türkiye’yi küresel rekabete ve bilgi ekonomisine hazır hale getirmek için eğitim atılımı yapılmalı, gençlerin yeni kültürler keşfetmelerinin önü açılmalıdır” dedi.

Abone Ol
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında; “Mustafa kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık meşalesini yaktığı 19 Mayıs, ulusal kurtuluş mücadelemizin en önemli adımlarından biri, en değerli simgesidir. O gün Samsun’da başlayan mücadele, geleceği elinden alınmak istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, yarınlara doğru başlattığı umut dolu yürüyüşüdür. Böyle bir günü geleceğimizin teminatı gençliğe armağan eden Ulu Önder Atatürk, onlara, o günleri iyi anlama ve ülkeyi çağdaş uygarlıklar çıkarmak için var güçleriyle çalışma görevi de vermiştir. Gençlik, ulusların geleceğidir. Ancak, onları en iyi şekilde yetiştirip, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilir” dedi.
 
EĞİTİM SORUNLARI VE İŞSİZLİK GENÇLERİN KANAYAN İKİ YARASI
Kantarcı açıklamasını; “Tüm dünyada değişimin ve yenilenmenin taşıyıcısı olan gençler, günümüz Türkiye’sinde ciddi sorunlar ile karşı karşıyadır. Ülke nüfusunun yarısı 30 yaş altında olmasına karşın bütünlüklü bir gençlik politikası yoktur. Ulu Önder’in cumhuriyeti yaşatma görevi verdiği gençler, tek tip eğitimden geçirilip denetlenmesi ve baskı altında tutulması gereken sosyal grup olarak görünmektedir. Eğitim sorunları ve işsizlik gençlerin kanayan iki yarası olarak kuşaklar boyunca sürüp gitmektedir. UNESCO eğitim endeksinde Türkiye 125 ülke arasında 77’nci sıradadır. Siyasete katılım oranları son derece düşüktür. Yapılan bir araştırmaya göre, gençlerin ancak yüzde 10’u arkadaşlarıyla siyaset konuşurken, sadece yüzde 3,7’si bir siyasi partiye üyedir. Gençlerin ancak yüzde 40’ı okumakta, yüzde 40’ı çalışmakta, geri kalan yüzde 20’si de ne çalışmakta ne de okumaktadır” dedi.
GENÇLİK POLİTİKALARINDA ESASLI DEĞİŞİKLİKLERE GİDİLMELİDİR
“Bu kötü tabloyu değiştirmek için gençlik politikalarında esaslı değişikliklere gidilmelidir. Gençlerin her alanda olduğu gibi karar alma süreçlerine katılımı da sağlanmalı, tam bir fırsat eşitliği yaratılmalıdır. Eğitimin niteliği yükseltilmeli, tüm okulların kültürel, sanatsal, sportif altyapıları güçlendirilecek ders saatleri dışında da hizmet verir hale getirilmelidir. Türkiye’yi küresel rekabete ve bilgi ekonomisine hazır hale getirmek için eğitim atılımı yapılmalı, gençlerin yeni kültürler keşfetmelerinin önü açılmalıdır.  Yenilikçi, renkli, yaratıcı ve katılımcı bir gençlik, Türkiye’de demokrasiyi geliştirmekle kalmayacak ekonomiyi de güçlendirecektir. Bunu başarmanın gençler kadar, cumhuriyetimizi onlara emanet eden Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanlarına karşı da bir görev olduğu unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili gençlerle tüm halkımızın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bize bugünleri armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanların önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek tamamladı.
{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }