Çaycuma’da manda yoğurdu satışı yapan Şenol Çakar, Akdeniz Bölgesi'nde pazarlarda satılan ancak insanlar tarafından bilinmeyen bir şifa kaynağı olan Kantaron otunun şifa dağıtığını ifade etti.

Arın Asil Acar ile Ekin Topatan nişanlandı! Arın Asil Acar ile Ekin Topatan nişanlandı!

Çakar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 "Çaycuma'nın her tarafında bolca şekilde yetişen fakat Çaycuma'nın pek tanımadığı, bilmediği, insanların şifa kaynağı olarak kullandığı Kantaron bölgemizin her tarafında bol miktarda bulunmaktadır. Bunun çayından, insanların psikolojik rahatsızlıklarına ve sinir sistemine iyi gelmesi, yağından da mide yarasından tutun, iç ve dış yaralara kadar çok faydası vardır" dedi.

"BİLMEYEN ÜZERİNE BASIP GEÇİYOR”

“Herkes Kantaron bitkisini tanısın, yağını ve çayını kullansın şifa bulsun diye Çaycuma'nın tarlaları şifalı ve endemik bitkilerle dolu, bunu bilmeyenler var. Bunu bilmeyen üzerine basıp geçiyor. Bizde bununla ilgili olarak Aynur Abla olarak Kantaron çayı ile yağının nasıl yapıldığını insanlara öğretiyoruz. Şifa olarak kullanmalarını sağlıyoruz.”

"ŞİFA NEREDE, TABİİ Kİ ÇAYCUMA'NIN DAĞLARINDA"

İnsanlar bastığı yerlere dikkat ederlerse her tarafta olduğunu ve bedava olduğunu da yakından görmüş olacaklar. Bedava şifa kaynağı nerde, Çaycuma'da, dağlarında ve tarlalarda. Daha ne olsun artık."