Çaycuma belediyesi'ne ait  ÇAYBEL şirketi, Zonguldak'ın yıldızı oldu. Kurulduğu günden bu yana belediyenin adeta eli kolu olan ve geri dönüşümden inşaata, istihdamdan tarıma, kent mobilyaları imalatından çocuk bahçeleri üretimine kadar pek çok dalda hizmet veren şirket, son olarak, Hatay’da, 60 deprem konutunu tamamlayarak depremzedelerin hizmetine sundu.

ÇAYCUMA’NIN TÜM AHŞAP VE KENT MOBİLYALARINI ÜRETİYOR

2014 yılında Bülent Kantarcı’nın Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından kurulan şirket, ilk olarak ilçenin ahşap ve kent mobilyalarını üretmeye başladı. Saatte 70 metreküp beton üreten santraliyle Çaycuma Belediyesinin bu alandaki ihtiyacını da karşılayan şirket, belediyemizin altyapı seferberliği sırasında da büyük işlev gördü.

TESİSLER KURDU, BELEDİYE İŞLETMELERİNİN İŞLETMECİLİĞİNİ ÜSTLENDİ

ÇAYBEL’in beton santralinin yanı sıra beton kent mobilyaları üretim atölyesi, ahşap kent mobilyaları üretim atölyesi, ambalaj atığı presleme atölyesi gibi tesisleri de bulunuyor. Şirket ayrıca belediyenin açık ve yediemin otoparklarının, konukevi başta olmak üzere bazı sosyal tesislerinin, yöresel ürün marketi ve kapalı pazaryerinin işletmeciliğini de yapıyor. 

YENİ BELEDİYE BİNASI İLE ATATÜRK SPOR MERKEZİNİN KABASI İNŞAATI DIŞINDAKİ TÜM İŞLER ÇAYBEL TARAFINDAN YAPILDI

Belediyenin 15 bin metrekare kapalı alana sahip yeni hizmet binasının tüm ince işlerini eksiksiz olarak tamamlayan şirket, kentin sportif gelişimine önemli katkılar sunan Atatürk Spor Merkezinin kaba inşaat hariç tüm işlerini yaparak Çaycuma’ya dev bir eser kazandırdı.

ÇAYCUMA BELEDİYESİNE NİTELİKLİ YAPILAR KAZANDIRDI

48 konutluk Vadi ve 82 konutluk Sofhia Evleri, kentin ahşap yapı kültürünü yansıtan Kantarcılar Konağı, modern mimari örneği Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu, Çaycuma Kent Arastası gibi nitelikli yapıların yapımını da üstlenen ÇAYBEL, bu çalışmalarıyla, Çaycuma Belediyesine, çok sayıda gayrimenkul kazandırdı.

YENİLEME VE RESTORASYON İŞLERİNDE DE ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTI

Belediye Sitesi bodrum katları yenileme projesini de yapan ÇAYBEL, üstlendiği SEKA Lokali ve belediyenin eski hizmet binasının restorasyonunu aslına uygun şekilde yaparak bu alandaki rüştünü de ispat etti. Çaycuma eski cezaevine kütüphane müze işlevi kazandıracak restorasyon çalışmalarını tamamlama aşamasına getiren şirket, arazi karşılığı özel kuruluşların inşaatlarını da üstlendi.

KENTİN SPORTİF GELİŞİMİNE DE KATKI SUNUYOR

Atatürk Spor Merkezi’nin hemen yanındaki Ada Spor Merkezi’nin de sahibi olan ÇAYBEL, kentin sportif gelişimine de katkı sağlıyor. İçinde kapalı ve açık tenis kortları, kapalı açık futbol sahaları, okçuluk, bocce pisti, derslikler, jimnastik ve kafeterya gibi birimler bulunan Ada Spor Merkezi, Atatürk Spor Merkezi ile birlikte Çaycuma’daki her yaştan insanın dilediği her dalda spor yapmasına olanak sunuyor.

YILDA BİN TONA YAKIN ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜYOR

Zonguldak İl Özel İdaresine personel alınacak! Zonguldak İl Özel İdaresine personel alınacak!

Şirketin el attığı bir diğer alan da geri dönüşüm oldu. Bölgenin atık toplama lisansına sahip tek belediye şirketi olan ÇAYBEL, yılda bin tona yakın atık topluyor. Tesislerinde toplanan kâğıt, plastik, karton gibi atıkları presleyerek nihai geri dönüşüm tesislerine gönderen şirket, bu hizmetiyle yalnızca Çaycuma’ya değil, tüm dünyaya da hizmet ediyor. ÇAYBEL, yalnızca bu biriminde 12 kişi istihdam ediyor.

ÇAYCUMA’NIN EN ÇOK PERSONEL ÇALIŞTIRAN KURULUŞLARI ARASINDA DA YER ALIYOR

Çaycuma’da istihdama da büyük katkı sunan ÇAYBEL, bünyesindeki 293 kişiyle Çaycuma’nın en çok personel çalıştıran kuruluşları arasında da yer alıyor. Kendi birimleri dışında son çıkan Taşeron Yasası uyarınca belediyemizin personel gereksinimini de karşılayan şirket, bünyesindeki yemekhanesi eliyle çalışanlarına yemek hizmeti de veriyor.

YEMEKHANELERDE KULLANILAN PEK ÇOK ÜRÜNÜ KENDİSİ ÜRETİYOR

Şirket yemekhanede kullandığı malzemenin büyük bölümünü kendi bahçelerinde üretirken bir bölümünü de yöresel markette pazarlıyor. Tüm çalışanlar ÇAYBEL tarafından üretilen ürünleri, yöresel marketten %50 indirimle alabiliyor. Bu yıl sıkça meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle bahçelerin sular altında kalması bu alandaki hizmetlerin aksamasına neden olsa da, tarımsal üretim ÇAYBEL’in ileriye doğru daha da büyüteceği bir çalışma alanı olarak görülüyor.

BÜYÜK BİR ARAÇ FİLOSUYLA ÇAYCUMA’YA HİZMET VERİYOR

Süreç içinde birçok arazi de edinen ÇAYBEL’in oldukça geniş bir makine parkı da bulunuyor. Vidanjörden çok sayıda kamyona, golf araçlarından mekik ya da trencik diye tabir edilen vagonlu traktörlere, binek otomobillerden minibüs ve kamyonetlere, çöp kamyonundan atık toplama araçlarına, farklı tipteki iş makinelerinden forklifte uzanan araç filosuyla Çaycuma’ya hizmet veren şirketin envanterinde önemli sayıda gayrimenkul de yer alıyor.

DEPREM BÖLGESİNE 2 MESCİT 60 KONUT YAPTI

Ürettiği malzemeleri talep gelmesi halinde kent dışına da pazarlayan ÇAYBEL 6 Şubat depreminden sonra da tüm Zonguldak’ın göğsünü kabartan projelere attı. TPAO’nun talebiyle Adıyaman’daki bir koyteyner kente çeşitli ebatlarda 3 adet mescit yapan ÇAYBEL, Hatay’da da yine TPAO’nun talebi üzerine 60 deprem konutu yaptı. Hatay Gazi Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesine üniversitenin idari ve akademik personeline tahsis edilmek üzere TPAO tarafından 50 olarak talep edilen konut sayısını, diğer bağışlarla birlikte 60’a çıkaran şirket, işi iki ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak teslim etti.

KANTARCI: “ÇAYBEL YÜZÜMÜZÜ AĞARTIYOR”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “ÇAYBEL gerçekten destan yazıyor. Çaycuma Belediyesini her alanda destekleyen şirketimiz, yaptığı çalışmalarla hepimizin yüzünü ağartıyor. Yaptığı çalışmalarla yalnızca belediyemizin değil, kentin de sosyal sermayesini büyüten şirket, ilçemizdeki yaşam kalitesinin aratmasına da büyük katkı sunuyor. İşletmecilikten geri dönüşüme, konuttan okul yapımına her alanda faaliyet yürüten ÇAYBEL, Çaycuma’nın istihdam yaratan sayılı kuruluşları arasında da yer alıyor. Çok mutlu ve gururluyum.” dedi.

KANTARCI: “YALNIZCA DEPREM BÖLGESİNDE YAPTIKLARI BAŞLI BAŞINA BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Son olarak Adıyaman ve Hatay’da depremzedeler için yapılan çalışmanın başlı başlına bir başarı öyküsü olduğunu söyleyen Kantarcı, “Bizi önemli bir çözüm ortağı olarak gören TPAO istedi, Adıyaman’daki bir konteyner kente 3 adet mescidi çok kısa sürede yaptık. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi kampusuna onlar 50 konut istedi, biz bağışçılarımızdan da aldığımız destekle 60 yapıp çok kısa sürede teslim ettik. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Yaptığınız bu konutlar sayesinde idari ve akademik personelimizin burada tutabileceğiz. Üniversitemizin devamlılığı açısından çok önemli bir iş yaptınız.” diyerek bizlere teşekkür etti. Yalnızca bunu başarmış olmak bile tüm hizmetlere bedel. Ben başta yöneticileri olmak üzere şirketimize emek veren herkese teşekkür ediyor, onlarla gurur duyduğumu bir kez daha ifade ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Bekir Ekici