Yönetmelik gereği olarak Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurula Kent Konseyi Genel Sekreteri Recep Karagöz, yürütme üyeleri, Kent Konseyi önceki dönem Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Divan Başkanı aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam açılış konuşmasında; “Kent konseyleri bir kentin yerel yönetimlerine yurttaşların katılımını teşvik eden, belediye meclisine karar alabilecek önerge verme hak ve yetkisine sahip demokratik bir üst sivil toplum oluşumudur. Yine kent konseyi belediye ile yakın diyalog içinde olan ancak kendi duruşunu koruyarak kentin sorunlarının konuşulmasına, tartışılmasına ve ortaklaşılan çözümlerin takibinin yapılmasına katkı sağlayan bir kurumdur” ifadelerine yer verdi.

Oybirliği ile Kadın Meclisi Başkanlığına seçilen Semra Çakır meclis üyelerine bir teşekkür konuşması yaptı. Çakır konuşmasında amaçlarına, önceliklerine yer verdi ve ağırlıklı olarak da kadın sorunlarına temas etti.

Meclis üyelerine kısaca biyografisini sunan Çakır konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kent Konseyi Kadın Meclisindeki çalışmalarımızda amacımız ve önceliğimiz kadınlarımızın çağdaş yaşamda girişimci ve dinamik kimliklerini geliştirerek bilimsel, teknolojik, sosyal ve sanatsal gelişimine ve değişimine açık; özgür düşünen, insan hak ve özgürlüklerine saygılı; araştıran, üreten, topluma ve ülkesine hatta dünyaya yararlı bireyler olarak desteklenmesine ve cesaretlendirilmesine katkıda bulunmaktır.

 Sizlerden isteğimiz ve beklentimiz, her birimizin gönüllülük esasına dayalı çıktığımız bu yolda bizlere destek olmanız ve yalnız bırakmamanızdır. Çaycuma Kent Konseyi Kadın Meclisimizi hep birlikte modern ve gelişen Çaycuma’mıza uygun; devamlılığı ve başarıları ile dolu hatta ve hatta çocuklarımıza, torunlarımıza bırakabileceğimiz tarih boyunca izleri silinmeyen ve devamlılığı sağlanan Kadın Meclisimizin ve Kadınlarımızın Başarılarını hep birlikte yüceltmek olacaktır.

Değerli dostlar,

 Ülkece sosyal bir çöküş yaşıyoruz. Kadınlarımız şiddet görüyor, tacize uğruyor, öldürülüyor. Ancak olan bitene sesimiz çıkmıyor, susuyoruz. Halbuki bu olayları azaltmak hatta ortadan kaldırmanın en temel yolu kadın örgütlenmesinden geçiyor. Bilgili kadın toplumu, daha fazla dayanışma ve örgütlenme içinde olabilir. O yüzden bu çalışma yılında akademi ve eğitimlerimizle kadınlarımızın örgütlenmesine ve bilgiyle donanmasına önem vermeliyiz.

 Bu bağlamda, Kadın Meclisimiz geçen çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de, yaşanabilir bir Çaycuma için doludizgin çalışmaya devam edecektir.

 Kadın Meclisimiz konseyimizin lokomotifi konumundadır. Bu yüzden sadece Kadın Meclisimize değil, kentte yaşayan tüm kadınlarımıza hizmet etmekten ve destek olmaktan büyük onur duyacağız.

 Ülkece sosyal çürüme yaşadığımız süreçte en çok kadınlar bedel ödemektedir. Böyle bir dönemde gönüllü olarak topluma hizmet etmek kolay değildir. Ancak buna rağmen büyük özveriyle çaba gösteren ve gösterecek olan kadınlarımıza müteşekkiriz.

Savcı Yavuz Cengiz'in avukatından flaş açıklama! "Asıl mağdur olan başsavcıdır" Savcı Yavuz Cengiz'in avukatından flaş açıklama! "Asıl mağdur olan başsavcıdır"

 Gün daha fazla çalışma ve toparlanma zamanıdır.”

Başkanın seçiminin ve konuşmasının ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu asil üyeliklerine şu isimler seçildi: Ayfer Usta, Figen Ramazanoğlu, Ayhan Uzaldı, Ayhan Oruçoğlu, Gülşen Yeğiner, Mihrican Kurt, Arzu Erol, Füsun Köktürk, Nurcan Süzer, Güler Soysal, Cihan Sarı.

Yedek üyeler ise şu isimlerden oluştu: Senem Ağzıküçük, Aynur Özalp, Makbule Özfındık, Elif Çolakoğlu, Nebahat Merdiven, Zeynep Yeğiner, Birgül Aytekin, Nurhan Pehlivan, Nevcan Kayımlar, Nurten Subaşı, Sibel Erdem.

Kent Konseyi Genel Kurul delegesi olarak Sibel Erdem seçildi.

Editör: Tuğçe Atalar