Zonguldak Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde ikamet eden Medine-Hasan Koşar'ın tek oğlu olan 20 yaşındaki Piyade Onbaşı Dursun Ömer Koşar, görev yaptığı birlikte nöbet tuttuğu sırada silahla mevzideyken kendisini vurarak hayatını kaybetti.

Acı haberin ulaştığı Filyos beldesindeki Koşar ailesi kendilerine verilen üzüntülü haberin ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Koşar için Filyos beldesinde cenaze töreni düzenlendi. Koşar ailesinin bulunduğu Öteyüz Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağının asılmasının ardından Piyade Onbaşı Dursun Ömer Koşar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi cenaze aracına konulduktan sonra Hisarönü Mahallesi'ndeki Merkez Camii'ne getirildi.

ANNE OĞLUNU ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Cenaze aracından askerlerin omzuna alınan Koşar'ın cenazesi camii avlusuna konuldu. Tören mangasındaki askerler ise tabutun sağında ve solunda saygı nöbeti tuttu. Vefat eden Piyade Onbaşı Dursun Ömer Koşar'ın annesi Medine Koşar ve babası Hasan Koşar ise ayakta durmakta zorluk çekti. Anne Koşar, asker oğlunun tabutunun başına eşi Hasan Koşar ile gelerek burada gözyaşlarına hakim olamadı oğluna asker selamı vererek son görevini yerine getirdi.

Sesli, yürütmeyi durdurma davası açtı Sesli, yürütmeyi durdurma davası açtı

Hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Dursun Ömer Koşar için camii önünde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Vefat eden Koşar, ikindi namazına müteakip İlçe Müftüsü Rıdvan Karataş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. Kılınan cenaze namazından sonra Koşar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omzunda cenaze aracına konuldu.

Cenazeye; Çaycuma İlçe Kaymakamı Mehmet Göze, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, CHP İl Başkanı Devrim Dural, askeri erkan ile uzaktan ve yakından çok sayıda kalabalık topluluk katıldı. Öte yandan hayatını kaybeden 20 yaşındaki Piyade Onbaşı Dursun Ömer Koşar'ın terhisine 2,5 ay kaldığı öğrenildi.

Editör: U. G.