Haftada kaç kez balık yemeliyiz? Uzm. Diyetisyen Funda Kasapoğlu açıkladı Haftada kaç kez balık yemeliyiz? Uzm. Diyetisyen Funda Kasapoğlu açıkladı

Ereğli - Alaplı Çevre Gönüllüleri, Erdemir’in cürufunu işleyecek tesis için mahkeme kararı ve TÜBİTAK’ın “tehlikeli atık” raporuna karşın Zonguldak Valiliğince verilen “ÇED Gerekli Değil” kararının kaldırılması ve cürufu “Tehlikesiz” sayan ilgili yönetmeliğin değiştirilmesi için imza kampanyası başlatmıştı.

Ereğli ve Alaplı Ereğli sınırları arasında kalan alanda, Kılıçlar Madencilik adlı şirketin Erdemir’den aldığı cürufu işleyeceği tesise karşı, civarda yaşayan köylülerle Alaplı ve Ereğli Çevre Gönüllülerinin verdiği mücadele devam ediyor. Tesise karşı Zonguldak İdare Mahkemesinde açtıkları davadan iptal kararı çıkmasına, TÜBİTAK’ın cürufu “tehlikeli atık” olarak nitelemesine karşın, Zonguldak Valiliği’nin “ÇED Gerekli Değildir” kararında ısrar etmesi köylülerle çevrecileri adeta isyan ettiriyor.

Kdz. Ereğli sahilinde kurulan stantta cürufa karşı imza toplanırken Kdz. Ereğli Kaymakamlığının stant kurulmasına engel olduğu belirtildi.

Çevre Gönüllüsü Çetin Yılmaz Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nın imza kampanyasına kibarca engel olduğunu belirterek sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

İmza toplamanın değil cürufun tehlikeli olduğu ifade eden Çetin Yılmaz paylaşımında:
"Kdz. Ereğli Kaymakamlığı  İmza toplamamızı sakıncalı görmüş.
Cüruf atıklarının Tehlikeli atık kodlarına işlenmesi için dilekçe ve imza toplamamız Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından kibarca engellendi..
Gidin binanız varsa, bahçesinde veya içinde toplayın denmiş. Tehlikeli olan cüruf atıklarıdır.
Tübitak Raporları ve Mahkeme kararlarının uygulanmasını istemek ne zamandan beri kamu güvenliği sorunu oldu?
Yaşamak ve yaşatmak için yurttaş görevi üstlenen anayasal hakkını kulananları sorun olarak görenler, sorunun tam kendisidir..” dedi

Editör: U. G.