SİYASET

Cezaevine giren İsmail Eşref Z HABER'e konuştu!

Eski Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, belediye başkanlığı döneminde görevi ihmal suçu nedeniyle tutuklanmasının ardından serbest bırakıldı. Eşref, konuyla ilgili ilk açıklamayı Z HABER’e yaptı.

Abone Ol

-ÖZEL HABER-

Belediye başkanlığı döneminde görevi ihmal suçu nedeniyle ceza alan ve denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest kalan Eski Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, önemli açıklamalarda bulundu. Eşref; “Diğer basın kuruluşlarının yayınladığı gibi uzun süreli mahpusluk gibi bir durum yok. Bu bir tutuklanma değil, ertelenmiş bir cezanın infaz edilerek girdi ve çıktı işlemidir” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili Z HABER’e konuşan İsmail Eşref, yerel basında hakkında çıkan haberler için; “Bir tutuklanma değil girdi çıktı işlemi” olduğuna vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Sahildeki iki tane kafenin büyümesi sebebiyle imar kanunun ilgili maddelerine göre ihlal ettiği tespiti ile bu imarın kıyı kanuna tecavüzlü kısımlarının kaldırılması yönünde mahkeme kararının uygulanmaması için biz 3 belediye başkanı ben, Muharrem Akdemir ve Secaattin Gonca ve hatta imar müdürü ve diğer ekip olarak yargılandık. 5 ay görevi ihmal etmekten ceza aldık. Aldığımız bu ceza uygulansa 2.5 aylık bir cezaya tekabül ediyor. Bu cezamız bizim 5 yıl süreyle ertelendi. Yani kanuni hükümler çerçevesinde 5 yıl süreyle ertelendi. 5 yıl süre içerisinde herhangi bir başka ceza işlenmediği takdirde bunun infazı kalkacak ve beraat edecektik. Ama 5 yıl içerisinde başka bir davanın bu cezanın 5 yıl içerisindeki kısmına tekabül eden başka bir ceza sebebiyle bu cezanın infazı iptal edildi.

"2,5 AYLIK ALDIĞIMIZ CEZA İNFAZ EDİLMİŞ OLDU"

Diğer arkadaşlar zaten bu olaydan sorumlu değil. Cezanın infazının 5 yıl süre ile ertelenmesi konusu iptal oldu. İnfaz hükümleri çerçevesinde bizim 2.5 aylık cezanın karşılığında bugünkü uygulama denetimli serbestliğin kaldırılması yönündeki ceza hükümleri çerçevesinde infaz edilmek üzere çağrıldık. 2 gece Pazar ve Pazartesi geceleri girdi ve çıktı işlemi yapılarak infaz gerçekleştirildi ve bitti. Yani 2.5 aylık aldığımız ceza infaz edilmiş oldu.

"2 GECE SÜREYLE  İNFAZ GERÇEKLEŞTİ"

Biz bugün çıktık. Ancak şunu söylüyorum. Gidip mahkemeye sunarsın cevaplarını alırsın bir ceza. Sonuçta benim şuandaki durumum bu 2.5 aylık yatarlı uygulama cezasının infazı 2.5 ay yatmayı gerektirmiyor. Sadece girdi ve çıktı olarak açık cezaevine giriş ve çıkış olarak nitelendiriliyor. Bu da Pazar günü gittik teslim olduk. Bugün akşamüzeri çıktık. Yani 2 gece süreyle infaz gerçekleşti.

"TUTUKLANMA DEĞİL ERTELENMİŞ CEZANIN İNFAZ EDİLMESİ İŞLEMİ"

Diğer basın kuruluşlarının yayınladığı gibi uzun süreli mahpusluk gibi bir durum yok. Bu bir tutuklanma değil, ertelenmiş bir cezanın infaz edilerek girdi ve çıktı işlemidir.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }