Zonguldak

CHP'den 29 Ekim'e alternatif tören!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl teşkilatı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 101. Yıldönümünü alternatif çelenk sunarak kutladı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl teşkilatı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 101. Yıldönümünü alternatif çelenk sunarak kutladı. Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, belediye meclis üyeleri ve partililer katılım sağladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldıktan sonra CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet, yurdun her yerine yayılacak olan bir seferberliğin ilk adımıdır. Cumhuriyet, ayağında çarıkla gezen atalarımızın bastığı toprağa sahip çıkışıdır. Cumhuriyet, bir tas hoşafla tüm gün savaşan Mehmetçiğin ellerindeki kınadır.

Cumhuriyet, cepheye yollarken eşinin, oğlunun bir daha dönemeyeceğini bilmektir. Anaların, evlatların gözyaşıdır.

Cumhuriyet, “Geldikleri gibi giderler,” diyebilecek bir kararlılığa ve inanca sahip olmaktır. Atatürk gibi olmak, Atatürk gibi düşünmektir. Cumhuriyet, yoksulluğu, geri kalmışlığı ve cehaleti kabul etmemek, tüm dünyaya Türk’ün gücünü yeniden göstermektir. Cumhuriyet alın teridir, gözyaşıdır, emektir. Cumhuriyet, bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş, paylaşılmış, yok edilmiş bir imparatorluğun küllerinden, halkına önderlik ederek, halk savaşı vererek vatanı kurtarmış, sonra da cumhuriyet yönetimiyle taçlandırmıştır.

Ulu önderin dediği gibi Cumhuriyet, halkımızın yıllardır özlemini duyduğu bağımsızlık güvercini, insan olmanın haklı gururu, eşitlik ve onurla yaşama biçimidir. Cumhuriyeti bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Atamızın mirasına, şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu mukaddes topraklara bir daha düşman eli değmemesi için, huzur, barış ve kardeşlik ortamında yaşayabilmek için, var olmaya devam edebilmek için Cumhuriyet hepimizin göz nuru gibi sakınması ve koruması gereken en kutsal hazinedir.

Türk Milleti yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlâtlarından ibarettir. Bu millet istiklâlsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Bu Cumhuriyeti korkmayanlar kurdu. Bu Ülkeyi korkmayanlar kurtardı. Bizler Cumhuriyeti İlelebet yaşatmak için korkmuyoruz vekorkmayacağız.

Unutmayalım ki Cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır ve de hep öyle kalacaktır. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }