GÜNDEM

CHP'den açıklama gecikmedi! ''Üzgünüz!''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın bugün Zonguldak'ta yapacağı basın açıklamasında, ulusal basın temsilcileri, danışmanlar ve yerel basın emekçileri arasında gerginlik çıktı. Olay üzerine toplantıyı terk eden yerel basın mensuplarına, CHP tarafından özür mesajı gecikmedi.

Abone Ol

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, bugün saat 13.30'da Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek 'Eğitim Buluşmaları' programına ilişkin bir basın açıklaması düzenleyeceğini duyurarak, Zonguldak yerel basınını toplantıya davet etmişti. Ancak toplantı öncesinde yaşanan olaylar, basın mensupları ile CHP yetkilileri arasında gerginliğe neden oldu. 

Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın danışmanı olduğunu iddia eden bir kişi, toplantı başlamadan önce hazırlık yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinden salonu terk etmelerini istedi. "Çekim yapmamızı engelliyorsunuz. Sizin çekim yapmanızı istemiyoruz. Toplantıya katılmanızı istemiyoruz. Lütfen dışarı çıkın," şeklindeki sözlerle basın mensuplarına müdahale eden bu şahsın tutumu, kısa süreli bir gerginliğe yol açtı. Bu beklenmedik tavır karşısında Zonguldak basını, olayın saygısızca olduğunu belirterek, ortak bir tepki gösterdi ve salonu toplu halde terk etti.

OLAY ÜZERİNE CHP'DEN AÇIKLAMA GECİKMEDİ! 

Olayın parti ile alakası olmayıp tamamen bireysel bir anlaşmazlık olduğunu belirten CHP, Zonguldak Yerel Basını ile yaşanan bu tatsız olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. CHP'nin açıklaması şu şekilde:

''Eğitim buluşmaları kapsamında Genel Başkan Yardımcımız Sayın Suat Özçağdaş’ın düzenlediği basın toplantısı öncesinde ulusal basın temsilcileri, danışmanlar ve yerel basın emekçilerimiz arasında bir iletişim kopukluğu yaşanması bizleri üzmüştür. Her ne kadar partimizden kaynaklanmayan bireysel bir durum olsa da , 365 gün birlikte yol yürüdüğümüz saygıdeğer Zonguldak yerel basınımıza Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlığı olarak üzüntümüzü bildiririz. Her zaman olduğu gibi yerel basınımızla olan sevgiye ve saygıya dayalı işbirliğimiz, üstün diyaloğumuz, yol arkadaşlığımız her geçen gün güçlenerek devam edecektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.''

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }