İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel 20.30’da Saraçhane’de toplanıyoruz çağrısında bulundu. İmamoğlu çıkana kadar eylemleri sürdüreceklerini belirten Özel’in çağrısı sonrası Zonguldak CHP teşkilatı da aynı saatte Madenci Anıtı önünde toplanarak eyleme destek verecek.
TÜM ÜYELERE MESAJ GÖNDERİLİYOR!
CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nda alınan kararın ardından üyelere bilgilendirme mesajları gönderilmeye başlandı. Muhalefet partilerinin de eyleme destek vermesi bekleniyor.
Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 106 kişinin sabah erken saatlerde evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu belirten CHP lideri Özgür Özel, "Bu bir darbe girişimidir. Yargı eliyle başlatılan bu süreç, demokrasiye doğrudan bir saldırıdır. Ekrem Başkan hakim karşısına çıkana kadar biz burada olacağız. Bütün yurttaşlarımızı demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.