Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu Zonguldak’ta altın madeni aranmasında konusunda bir takım açıklamalarda bulunmuştu. Altın arama ruhsatı verilen Alaplı'nın Fındıklı Köyü sakinleri maden arama ruhsatı verilmesi hususunda kendilerine bilgi verilmediğini ve bu konuda duydukları endişeyi CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul'a ifade ettiler. Fındıklı Köyü sakinleri ile bir araya gelen Ertuğrul Vali Hacıbektaşoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren ifadelerde bulundu. 

Şulenur Böyükaslan, Uluslarararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı Şulenur Böyükaslan, Uluslarararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı

Ertuğrul köylülerle mücadeye devam edeceğini belirterek şunları söyledi;
“Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin kuralları, kanunu vardır. Anayasa, devletin kurumlarına çevreyi koruma hakkı vermiştir. Aynı yetkiyi yurttaşa da vermiştir. Biz, Batı Karadeniz’in ve Zonguldak’ın ormanlarını birkaç sermaye gurubuna vermeyiz. Mücadelenizin hep yanında olacağız. Bölge halkının örgütlü olduğu sürece birlik beraberlik içinde olduğu sürece bu ormanları su kaynaklarımızı, denizlerimizi hep beraber koruyabileceğiz. Hukuk mücadelemizi çevre avukatı arkadaşlarımız en iyi şekilde yürüteceklerinden hiç kuşkum yok. Mücadelemiz ruhsat iptal edilinceye kadar beraber yürüteceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz.” 

Editör: Tuğçe Atalar