Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, 19 KİT arasında yer alan TTK’nın özelleştirilmesi hakkında açıklama yaparak; “Bizler TTK nın kapatılmasını yada özelleştirilmesini istemiyoruz. Tam tersine işçi sayısının arttırılarak yer altındaki milli servetin yer üstüne çıkartılmasını istiyoruz” dedi.

Çiloğlu’nun “GMİS’ in ve madencinin yanındayız” notuyla sosyal medya hesabındaki paylaşım şu şekilde:

“GMİS’ in ve MADENCİNİN YANINDAYIZ

Cumhuriyetin ilk kenti olan ve kurtuluş savaşından sonra ülkemizin gelişmesine öncülük eden Zonguldak, doğalgaz keşfi ile bir canlanma gösterse de 1990’lı yıllardan beri sürekli ivme kaybediyor. TTK ile varolan güzel kentimiz 1980 li yıllara kadar o dönemin 66 vilâyetinden göç almıştır. Bu göç edenler ile Zonguldak halkı kaynaşarak kardeşlik duyguları ile omuz omuza yerin yüzlerce metre altında 60 bin kişi ile kömür üretmiş ülke ekonomisine katkı vermişlerdir. Bu uğurda da 5000’den fazla maden şehidi vermiştir. 1980 yılından sonra gelişen politikalar sonucunda TTK da işçi sayısı hızla azaltılmış olup bugünlerde işçi sayısı 9 binlere yaklaşmıştır. Bunun sonucunda da Zonguldak hızla göç vermeye başlamış olup neredeyse bir Zonguldak nüfusu dünyanın başka yerlerine dağılmıştır.

Zonguldakspor’un bu oyuncusunu tanıdınız mı? Zonguldakspor’un bu oyuncusunu tanıdınız mı?

Bizler istiyoruz ki insanlarımız iş aş için başka yerlere gitmesin. Yeraltında bulunan milli servetimiz olan taşkömürü nü TTK aracığıyla güvenli bir çalışma ortamıyla yerüstüne çıkaralım. Ülke ekonomisine katkıda bulunalım. Lâkin son günlerde meclise getirilmesi düşünülen torba yasada TTK’nın özelleştirilmesinin önünün açılması iddiaları vardır. Zonguldak halkı 5-6 kuşaktır bu kurumda üretim yapmakta olup bu uğurda binlerce şehit vermiştir. Bu durum asla gözardı edilmemelidir.

Bir önemli konuda TTK madencilik ve madencilik kazalarında kurtarma okuludur. Burada 150 yıldan fazla maden tecrübesi ve kültürü vardır. Bizler TTK nın kapatılmasını yada özelleştirilmesini istemiyoruz. Tam tersine işçi sayısının arttırılarak yer altındaki milli servetin yer üstüne çıkartılmasını istiyoruz.  Zonguldak halkına bir kazma bir baret yeter. Girer yerin yüzlerce metre altına kömürünü kazar.

Başta siyasetçilerimiz olmak üzere tüm STK’ larımız ve halkımız Zonguldaklılık bilinci ile hareket edip, kardeşlik duyguları ile TTK ya sahip çıkalım. GMİS in yanında yer alalım.

Gerekirse bu konu için bölgemizin önde gelenleri ile bir ekip kurup Ankara daki yetkililere Zonguldak ve TTK yı anlatalım. Bizler bu konuda atılacak her olumlu adım da GMIS in yanındayız . Ortak paydamız Zonguldak olsun.”

Editör: Şeyma Kaya