Zonguldaklı  iş insanlarından Muhammet Yazıcı, Emir Erkişi, Salih Kuvvetli ve Şevki Ünal, dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 136. kez düzenlenen Canton Fuarı’na katılmak üzere Çin’in Guangzhou şehrini ziyaret ettiler. 

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren bu iş insanları, işleriyle ilgili yeni ürünler ve gelişmeleri yakından incelemek, işlerini daha ileriye taşıyacak iş birlikleri yapmak için yoğun bir program geçirdiler. Fuarda aynı zamanda, keyifli anlar da yaşayan ekip, iş görüşmelerini verimli bir şekilde tamamladılar.
Muhammet Yazıcı, fuar esnasında Çin’in yerel televizyon kanalına eğlenceli bir röportaj vererek, iş görüşmelerinin olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, sadece ithalat değil, aynı zamanda ihracat yapabilecek potansiyele sahip olduklarını fark ettiklerini dile getirdi. Bu görüşmelerin ardından, kısa sürede yeni ticari planlarını hayata geçirmek için heyecan duyduklarını da ifade etti.

Zonguldak'ta gazeteciler eylem yaptı! Zonguldak'ta gazeteciler eylem yaptı!

DÜNYA BURADA ZONGULDAK NEDEN OLMASIN
Z HABER’e konuşan Salih Kuvvetli de fuarın önemi ve Zonguldak iş insanlarının iş üretme potansiyeline dikkat çekerek; “
“Farklı sektörlere ait üretim ve malzemelerin sunumunun yapıldığı bir pazar oluşturuluyor. Makinadan tut yazılım, teknoloji, kişisel ev aletleri, bireysel tüketiciye ait elektronik ürünler, otomotiv sektörü, kimya, madencilik gibi sektörlerin bir arada olduğu karma bir fuar.
1957 yılından günümüze Çin'in Guangzhou şehrinde, Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım aylarında olmak üzere yılda iki defa yapılıyor.
Biz Zonguldak‘tan Muhammed Yazici,  Şevki Ünal ve Emir Erkişi olarak katılım sağladık. Eminim ki Zonguldak’a bizden önce bu fuara katılım sağlamış iş dünyasından bir çok arkadaşımız olmuştur. Gerçekten çok etkilendik. Çin ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu üretiminin günümüz teknolojisi ile geldiği noktayı birlikte tanıklık ettik.
Yatırım ve üretim maliyetlerinin hangi aşamalarda olduğu hangi hesaplarda olduğu, süreçlerinin nasıl gerçekleştiğini yaşadığımız buradaki tecrübe deneyimlerle harmanlayarak ciddi bilgi ve birikim elde ettiğimizi düşünüyorum. Bu fuarlara şehrimizde bir çok iş dünyasının temsilcisinin katılmasının gerektiğini düşünüyorum.  İnşallah biz buraya gelerek hepsine bir cesaret vermiş oluruz ki buradaki teknolojiyi üretimi, çalışmanın azmi hem bölgemize hem şehrimiz hem de ülkemize nasıl kazandırabileceğimizi düşünmemize fırsat ve imkan yaratabiliriz. Dünya burada neden Zonguldak  da olmasın?” dedi.

ZONGULDAKLI UĞUR ERİCEK İLE KARŞILAŞTILAR
Salih Kuvvetli ve beraberindekiler fuar gezisi sırasında Türkiye’den giden bazı firma temsilcileri ile karşılaşırken onlardan biri de İstanbul merkezli firmanın sorumlusu olarak her dönem Çin’e giden Zonguldaklı Uğur Ericek oldu. Ericek tecrübelerini paylaşırken keyifli sohbet fotoğraf karelerine yansıdı.

Editör: Tuğçe Atalar