Ereğli'de olay! Maaşını alamadı! Çatıya çıktı! Ereğli'de olay! Maaşını alamadı! Çatıya çıktı!

Zonguldak Merkez Bahçelievler İlkokulu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden inşa edilmesine rağmen, yeni eğitim-öğretim dönemine yetişemedi. Okulun sıra ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle öğrenciler, Birkaç ay daha Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu’nda eğitimlerine devam etmek zorunda kalacak.

Okulda sıra olmaması, veliler arasında büyük tepkiye yol açtı. Çocuklarının eğitimlerinin aksamasından endişe eden veliler, yetkililere seslenerek bir an önce çözüm bulunmasını talep etti. Z HABER’e ulaşan bir veli “Çocuklar okula başlayacaklar, alışacaklar sonra okul değiştirecekler, Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve yeniden yapılan Merkez Bahçelievler İlkokulu, yeni dönemde eğitim öğretim sezonu açamıyor. Okulun sıra ihtiyacı karşılanmadığı için bir/iki ay daha Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu’nda eğitime devam edilecek. Sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Okul yönetimi ise, yaşanan aksaklıkların en kısa sürede giderileceğini ve öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için çalıştıklarını belirtti. Konu hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama bekleniyor.

Editör: U. G.