GÜNDEM

Daha önce uyarmıştı! Hakan Kutoğlu, Mehmet Önal'ı hedef aldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya depreminin ardından Prof. Dr. Mehmet Önal’ı hedef aldı.

Abone Ol

ZBEÜ Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu Malatya’da meydana gelen 4,4 şiddetindeki depremin ardından, daha önceden bulunduğu uyarıları hatırlatarak “Malatya fayı ölü” diyen Prof. Dr. Mehmet Önal’ı hedef aldı.

6 Şubat 2023'te depremlerin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Malatya Çevresinin Depremselliği Konferansında açıklamalarda bulunan Jeolog Prof. Dr. Mehmet Önal Malatya fayının ölü olduğunu deprem riskinin olmadığını açıklamıştı.

Önal açıklamasında “3 fay 6 Şubatta kırıldı ve 7,8 büyüklüğünde deprem üretti. Faylar tek tek kırılsaydı daha küçük depremlerle atlatabilirdik.  Bir deprem ne kadar gecikirse o kadar büyüyor. Malatya-Ovacık fay hattı ölü.4 nedenle deprem gerçekleşir nükleer deneme, Volkanik patlama, volkanik aktivite ve faylardan olur. Malatya'da bunların 3'ü yok Çöşnük fayı var" demişti.

Kutoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda

“Biz Malatya gergin derken çok bilmiş bir arkadaş o fay ölü diyordu. Şimdi ben de soruyorum ölü fay deprem üretir mi? Demek ki neymiş ölçemedigin şey hakkında ahkam kesmeyeceksin!” ifadelerine yer verdi

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }