Zonguldak'ta yük treni yolda kaldı! Bakın vatandaş ne yaptı? Zonguldak'ta yük treni yolda kaldı! Bakın vatandaş ne yaptı?

Üç haftadır eylemde olan Fernas Maden işçileri, sendikal hakları ve işçi sağlığı ve güvenliği için Soma'da başlattığı direnişi Ankara'ya taşıdı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da Ankara’da eylem yapan işçileri ziyaret etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ankara Kurtuluş Parkı’nda haklarını savunmak amacıyla gece gündüz demeden eyleme devam eden işten çıkarılan işçileri ziyaret ederek onlara desteğini dile getirdi.

İşçilerle oturup sıkıntılarını dinleyen Yavuzyılmaz madencilere şu sözlerle destek oldu;

“Verdiğiniz mücadeleye çok büyük değer katıyorsunuz. Verdiğiniz bu mücadele sadece kendiniz için verdiğiniz bir mücadele değil. Ben Zonguldak milletvekiliyim. Bu madenlerde ki mücadeleyi o emeği, çalışmaların veya çalışma esnasında eksik bırakılan tedbirlerin ne gibi sonuçlar doğurduğunu iyi biliyoruz. Ben Kozlu’da büyüdüm. Kozlu grizu faciasında o zamanlarda aynı yaş gurubundaki arkadaşlarım o faciada babalarını kaybetti. Babam var demeye utandığım bir dönemi yaşıyoruz. Bizler bu sorunları her zaman biliyoruz. Ben tekrardan geçmiş olsun diyorum. Bu mücadelenizde yanınızdayım.”

Editör: Tuğçe Atalar