Zonguldak Devrek Muhtarlar Derneği yönetim kurulu, Mevara adlı maden şirketinin altın aramasına verilen izne tepki gösterdi.

Devrekli Muhtarlar Derneği Başkanı Fatih Çarıkçı; “Maden aramaları, doğal kaynakların çıkarılması ve ekonomik kazanç elde edilmesi açısından önemli olsa da bu tür faaliyetlerin çevreye ve toplum sağlığına olumsuz etkileri göz ardı edilmemelidir. Bölgemizde yapılması planlanan maden aramalarına karşı durmamızın temel sebebi, bu faaliyetlerin doğaya ve yerel ekosisteme geri dönüşü olmayan zararlar verme potansiyelidir.

Devrek ilçe başkanı Tanju Dökme istifa etti! Devrek ilçe başkanı Tanju Dökme istifa etti!

 “TARIM ALANLARININ VERİMLİLİĞİNİ DÜŞÜREBİLİR”

Çarıkçı, altın aramanın tarımsal alanların verimliliğini düşüreceğini belirterek; “Maden çıkarma işlemleri, toprağın, su kaynaklarının ve havanın kirlenmesine yol açarak tarım alanlarının verimliliğini düşürebilir, yeraltı sularını kirletebilir ve yaşam alanlarımızı tehdit edebilir” dedi.

“KARŞIYIZ”

Çarıkçı, maden arama çalışmalarına karşı olduklarını belirterek yetkililere seslendi.

“Bizler, bölgemizin doğal güzelliklerini ve çevresel dengelerini korumak, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak adına maden aramalarına karşı çıkıyoruz. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, ekonomik kalkınmanın çevreyle uyumlu şekilde gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, bölgedeki maden arama çalışmalarına karşı sesimizi yükseltiyor ve yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

Editör: Şeyma Kaya