Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Alpaslan Köyü’nde 10 Ekim 2024 tarihinde meydana gelen silahlı saldırıda, Hayrettin Çorukcu (60) ve yeğeni Yüksel Kürekci (46) hayatını kaybetti. Olay, saat 21.13 sıralarında jandarmaya yapılan ihbarla ortaya çıktı.

Olay yerine gelen Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geniş çaplı bir operasyon başlattı. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda, 1000 saatlik kamera kaydı incelendi ve çeşitli adreslerde aramalar yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda 8 şüpheli gözaltına alındı ve suç eşyası olduğu değerlendirilen 10 adet av tüfeğine el konuldu.

Sorgulanan şüphelilerden Özgür Yolcu (28), daha önce aralarında tabanca alışverişine dayalı husumet nedeniyle çıkan tartışma sonucunda Yüksel Kürekci ve Hayrettin Çorukcu’yu ruhsatsız av tüfeği ile vurduğunu itiraf etti. Yolcu, olay sonrası maktul Yüksel Kürekci’ye ait ruhsatsız tabanca ve mermileri ormanlık alana gömdüğünü, olayda kullandığı boş kartuşları ise sobada yaktığını belirtti. Yapılan yer gösterme işlemi ile ruhsatsız tabanca ve mermiler bulundu, olayda kullanılan av tüfeği de teşhis edildi.

Gözaltındaki diğer 7 şüpheli serbest bırakılırken, Özgür Yolcu tutuklanarak Beycuma Kapalı Cezaevi’ne gönderildi

Betül ve Eren dünyaevine girdi! Betül ve Eren dünyaevine girdi!

Editör: U. G.