Denetimlerde Devrek Belediyesi Zabıta Ekipleri, okul kantinleri ile simit fırınlarında bulunan gıda maddelerini inceledi, gıdaların son kullanma tarihleri, sağlığa uygunluk, işyeri açma çalışma ruhsatı, gıda maddesi ürünlerinin hazırlanması, çalışma ortamı, çöp kovaları, yangına karşı alınan tedbirler, haşere ve kemirgenler için alınan önlemler gibi birçok konuda denetim yaptı.
Okul kantinlerinde hazırlanarak satılan tost, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıdığına dikkat çeken Devrek Zabıta Müdürlüğü ekipleri, “Kantin işletmecilerinin, kantinde satılan ürünlerin hazırlık aşamasında malzemelere, kullanım şekline ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen kurallarına uyması gerekir” açıklamasında bulundu.
Yapılan denetimlerde görülen eksiklikler kantin işletmecileri ile fırıncılara bildirilerek uyarıldı. Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, simit, ekmek fırınları ve okul kantinlerine yönelik denetimlerin devam edeceğini belirtti.