CHP Zoguldak İl Başkanı Devrim Dural 10 Ekim Ankara Garı Katliamının yıl dönümünde yazılı açıklama yaparak şunları paylaştı;

“Emek, barış, demokrasi güçlerinin,  barış ve adalet özlemiyle 10 Ekim 2015’te düzenlediği “Emek, Barış Ve Demokrasi Mitingi”ne yapılan saldırıda 104 arkadaşımız yaşamını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise yaralandı. Aradan geçen 9 yıla rağmen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Katliamın milyonların ruhunda, yüreğinde yarattığı yaralar, açığa çıkardığı toplumsal yük ise hala geçmek bilmiyor.

10 Ekim katliamında rolü olan, görevini ihmal eden, katliama yol veren ve emir veren tüm sorumlular yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız.

"10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 9. Yılında: Unutmadık, Unutturmayacağız" "10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 9. Yılında: Unutmadık, Unutturmayacağız"

Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan emek, barış, demokrasi mücadelesini hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; demokrasi kazanacak, barış kazanacak!”

Editör: Tuğçe Atalar