CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Ak Parti iktidarını hedef alarak okullarda öğrencilere yemek için bütçe ayrılmadığını ifade etti. Dural; “Okullarımızdan gelen bilgiler çok üzücü ve hazindir. Çocuklarımız arasında açlıktan uyuyakalan, dersini dinleyemeyen öğrenciler olduğu bizzat öğretmenlerimiz tarafından iletilmektedir. 22 yıllık AKP iktidarının yarattığı tahribatı geriye çevireceğiz” dedi.

Dural’ın açıklaması şu şekilde:

“22 yıllık AKP iktidarı çocuklarımıza okullarımızda bir öğün yemek verecek bütçeyi dahi ayırmamıştır. Ülke genelinde okul yemeği tüm öğrenciler için temel bir hak ve talep iken, okul öncesi eğitimdeki okul yemeği uygulaması yalnızca bir dönem uygulandıktan sonra kaldırılmıştır. Okul yemeği programlarının eğitime eşit erişim sağlaması, özellikle dezavantajlı çocukların okula devamlılığını artırması, çocukların sağlığını güçlendirmesi, ailelerin üzerindeki maddi yükü azaltması gibi bu kadar çok faydası varken, her kademede çocuklarımıza en az bir öğün yemek verilmesinin önemi ortadayken, Bakanlık sadece okul öncesiyle sınırlı olan programı bile iptal etti. Çocuklarımıza bir öğün yemek verilemediği gibi, çocukların saatlerini geçirdiği okullarda bir bardak temiz içme suyuna dahi erişimi yoktur. Çocuklarımız sularını evden getirmekte, bittiği takdirde ise kantinden parayla su almak durumunda kalmaktadır. Parası olmayan çocuklarımız ise ya susuz kalmakta ya da musluktan akan suları içmek durumunda kalmaktadır.

Okullarımızdan gelen bilgiler çok üzücü ve hazindir. Çocuklarımız arasında açlıktan uyuyakalan, dersini dinleyemeyen öğrenciler olduğu bizzat öğretmenlerimiz tarafından iletilmektedir. İyi niyetli bireysel çözüm çalışmaları maalesef yeterli değildir. Çözümlerin bütünsellik içermesi ve bütün sistemi kapsaması zorunludur.

"NİTELİKLİ EĞİTİM HAK OLMAKTAN ÇIKARILMIŞ"

AKP iktidarında nitelikli eğitim bir hak olmaktan çıkarılmış, satın alınabilir bir hizmet haline dönüşmüştür. Uygulanan sınav sistemleri, kamu okullarında yaşanan nitelik kaybı, okullarda yaşanan güvenlik ve hijyen eksikliği, kalabalık sınıf mevcutları, öğretmen eksikliği gibi sorunlar aileleri özel okullara mecbur hale getirmiştir. Çocuklarının nitelikli, bilimsel ve laik eğitim almasını isteyen veliler çareyi özel okullarda bulmuştur. Devlet okulları, toplumun en yoksul ve çaresiz kesimlerinin çocuklarının AKP’nin eğitim politikalarına dolaysız maruz kaldığı mekanlara dönüşmüştür. 4+4+4 süreci öncesi 4.664 olan özel öğretim kurumu sayısı 14 bin 281’e, 535.788 olan öğrenci sayısı ise 1.670.729’a yükselmiştir. Özel okul sayısındaki artış oranı %206 olarak gerçekleşmiştir. Öğrenci sayısı ise %211 oranında artmıştır.

Milletvekili Bozkurt "fos çıktı" söylemlerine cevap verdi Milletvekili Bozkurt "fos çıktı" söylemlerine cevap verdi

Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında laik, çağdaş, sorgulayan, bilimsel eğitime toplumun bütün kesimleri ulaşabilecek ve çocuklarımıza her gün bir öğün yemeği ücretsiz vereceğiz. Eğitimde fırsat eşitliğini mutlaka sağlayacağız.22 yıllık AKP iktidarının yarattığı tahribatı geriye çevireceğiz. Var bir çaresi! O da Cumhuriyet Halk Partisi.”

Editör: Şeyma Kaya